烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

因為兩老唔食生八爪魚咁我地食辣炒都唔錯,烤鮑魚好啱火候好鮮味呢,當然最好食都係蟹啦

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Cheuk2012    發表於 19-10-16 00:19

男爵府

回覆樓主:

而夜晚就去食咗韓牛燒肉,比較難得係坐位舒適外服務唔錯,有位哥哥仔全程幫我地燒我地專注食牛肉飲酒好爽呢我地不斷encore 完又encore牛肉 我諗哥哥仔比我地煩死啦,另外佢個牛肉大醬湯超級好味道呀

食完牛肉我拉大隊去食甜品,雪冰啲甜品超正,我同媽媽食到不亦樂乎

Cheuk2012    發表於 19-10-16 00:19

男爵府

第三日早餐食咗好出名嘅魚餅同海鮮辣魚麵,間嘢幾得意食物都ok, 海鮮魚麵辣辣地好惹味呢

子爵府

Tebing 發表於 19-10-15 04:34
芥菜排骨豆腐湯

最近好熱氣, 要凊下熱

你又引人, d蟹好新鮮呀

子爵府

fatmousechai 發表於 19-10-15 19:24
而夜晚就去食咗韓牛燒肉,比較難得係坐位舒適外服務唔錯,有位哥哥仔全程幫我地燒我地專注食牛肉飲酒好爽呢 ...

你d相好毒呀

引到我好想食呀

子爵府

fatmousechai 發表於 19-10-15 19:21
因為兩老唔食生八爪魚咁我地食辣炒都唔錯,烤鮑魚好啱火候好鮮味呢,當然最好食都係蟹啦

我其實最like 生八爪魚呀

你真係另一個devil

子爵府

fatmousechai 發表於 19-10-15 19:35
第三日早餐食咗好出名嘅魚餅同海鮮辣魚麵,間嘢幾得意食物都ok, 海鮮魚麵辣辣地好惹味呢

其實Koran d 魚糕魚餅好唔好食呢? 我少食

翡翠宮

fatmousechai 發表於 19-10-15 19:21
海鮮正喎!

子爵府

fatmousechai 發表於 19-10-15 19:01
今日懶出街食埋啲舊餸同舊湯算啦,不過又唔夠餸食唯有睇吓雪櫃有乜雪藏嘢,好在有鴨舌立即解涷同蒜蓉辣椒加 ...

鴨舌又係我好like 的食物之一

子爵府

好懶好懶的air fryer 三文魚腩骨15 mins 就食得

Cheuk2012    發表於 19-10-16 23:59

男爵府

Tebing 發表於 19-10-15 21:14
我其實最like 生八爪魚呀

你真係另一個devil

原來你喜歡生八爪魚,我都有食過不過感覺有些恐佈呀

男爵府

Tebing 發表於 19-10-15 21:16
其實Koran d 魚糕魚餅好唔好食呢? 我少食

我都少食但見依間好大間又出名又近酒店就試吓,其實幾好食尤其有辣椒嗰啲好惹味,不過肯定有唔少味精同防腐劑,間中食吓就夠啦

男爵府

Tebing 發表於 19-10-16 08:33
好懶好懶的air fryer 三文魚腩骨15 mins 就食得

我都喜歡食三文腩骨因為夠多魚皮同魚油好香好好食

子爵府

fatmousechai 發表於 19-10-16 11:10
原來你喜歡生八爪魚,我都有食過不過感覺有些恐佈呀

Haha 我覺得同墨魚差不多

子爵府

fatmousechai 發表於 19-10-16 11:14
我都喜歡食三文腩骨因為夠多魚皮同魚油好香好好食

所以我地係food buddy

子爵府

fatmousechai 發表於 19-10-16 11:13
我都少食但見依間好大間又出名又近酒店就試吓,其實幾好食尤其有辣椒嗰啲好惹味,不過肯定有唔少味精同防 ...

我同你諗法差不多呀

翡翠宮

回覆 Tebing 的帖子

Yummy

男爵府

等我快快update 埋韓國啲食物相先,走嗰日午餐食咗好local 嘅海鮮店,佢個煎比目魚好鹹香好好食,辣炒八爪魚ok, 辣燒鱔魚唔錯但覺得鹽燒應該好食啲,鮑魚粥就無濟州島咁足料,不過都算滿意嘅

Cheuk2012    發表於 19-10-20 22:16

男爵府

今日鐘點話整個家鄉菜我地食,係金針炇煑五花腩豬腸(佢知我喜歡食豬腸)哈哈第一第聽依個餸但又幾好味喎,另外請佢煲芥菜苦瓜排骨湯飲完好舒服呢(見Tebing 飲得咁開心忍唔住啦)不過呢今次最好食係蒸鯇魚,好鮮味呀

Cheuk2012    發表於 19-10-20 22:16

子爵府

Dear, 最近好忙, 所以simple 蔬菜湯+ 肥牛咋

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊