烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2021勳章

fatmousechai 發表於 21-2-27 09:27
哇元宵節食得好豐富
喂喂今日1/3 我諗住試吓係屋企盡量少食junk food ( such as potato ...

你加油呀

公爵府

2021勳章

fatmousechai 發表於 21-2-27 09:28
日日有磅落都好Happy la

所以有動力

子爵府

牛年勳章 2021勳章

Tebing 發表於 21-2-27 09:35
Should be end of March. I just move to uptown won’t stay in downtown. 35-40 mins driving here do n ...

closer to yr mum this time?

if its still WFH, doesnt really matter is up or downtown.

子爵府

牛年勳章 2021勳章

Tebing 發表於 21-2-27 09:36
所以有動力

sin mo mode

子爵府

牛年勳章 2021勳章

fatmousechai 發表於 21-2-27 09:27
哇元宵節食得好豐富
喂喂今日1/3 我諗住試吓係屋企盡量少食junk food ( such as potato ...

你仲有兩日可以食

琴日我一返到屋企已經見我老公揸住包chips係咁食

我嗰個薯片櫃又得返好少空咗一半 我又想入貨添

子爵府

2021勳章

Tebing 發表於 21-2-27 09:36
你加油呀

謝謝你,不過好似Mission Impossible 我如果做唔到大家唔使意外,情理之中

公爵府

2021勳章

TobsterBB 發表於 21-2-27 09:46
closer to yr mum this time?

if its still WFH, doesnt really matter is up or downtown.

I think we will continue wfh for at least 6 months here, we still have 1000 cases dailyand vaccination process is slow here

公爵府

2021勳章

TobsterBB 發表於 21-2-27 09:47
sin mo mode

Lol

你想都可以呀, 呢幾日比我想像中易

公爵府

2021勳章

fatmousechai 發表於 21-2-27 09:59
謝謝你,不過好似Mission Impossible 我如果做唔到大家唔使意外,情理之中
...

最緊要開心

子爵府

2021勳章

TobsterBB 發表於 21-2-27 09:49
你仲有兩日可以食

琴日我一返到屋企已經見我老公揸住包chips係咁食

你都好魔鬼呀
等我用junk food 曬你冷先(定係你嘅stock 已經多我好多呀?)
講返正經啦,如果可以盡量少買啦,理智講比我知不如送唒出去,情感上做唔到,不如不買唔使煩

子爵府

牛年勳章 2021勳章

fatmousechai 發表於 21-2-27 10:06
你都好魔鬼呀
等我用junk food 曬你冷先(定係你嘅stock ...

呢隻薯片真係好少見有得賣, 比其他一般薯片健康好多.

靜雞雞話畀你知我除咗薯片櫃仲有另外一個地方擺甜嘅零食 所以就算唔食薯片仲有其他好多嘢食

子爵府

牛年勳章 2021勳章

fatmousechai 發表於 21-2-27 09:59
...

唔使驚, 我絕對明白

子爵府

牛年勳章 2021勳章

Tebing 發表於 21-2-27 10:04
I think we will continue wfh for at least 6 months here, we still have 1000 cases dailyand ...

too bad....stay healthy and safe

子爵府

牛年勳章 2021勳章

Tebing 發表於 21-2-27 10:04
Lol

你想都可以呀, 呢幾日比我想像中易

其實對我嚟講都幾難, 因為要返工同埋夜晚又要過媽咪度食

子爵府

2021勳章

TobsterBB 發表於 21-2-27 11:12
呢隻薯片真係好少見有得賣, 比其他一般薯片健康好多.

靜雞雞話畀你知我除咗薯片櫃仲有另外一個地方擺甜嘅 ...

Haha 果然係名副其實嘅junk food 怪,唉年齡大咗我都唔敢太放肆,間中食吓就算,否則怕肥到痴咗缐

子爵府

2021勳章

上星期有日細妹farewell 工人姐姐請我哋去食泰國菜,前菜蝦餅、春卷、生菜包、豬頸肉等都好好味,不過主菜咖哩牛腩、雞、蠔仔蛋、咖哩蟹就普普通通,我哋都話細佬嘅咖哩蟹同蠔仔蛋等出色得多,不過間餐廳氣氛服務唔錯大家好開心,謝謝細妹啦

Cheuk2012    發表於 21-2-27 21:37

子爵府

2021勳章

今日慢慢行去市中心順便當做埋運動,見啲花花好靚呀,商場好多人好多餐廳勁長龍,我哋搵到間唔使等位嘅餐廳坐低食午餐順便休息下,除咗大葱牛肉啲牛肉落咗鬆肉粉麻麻地,同埋雞絲粉皮無乜雞絲外,其他算係咁,尤其酸菜魚啲魚肉好爽甜又唔醒,最重要佢唔孤寒安排比我哋坐四人枱好舒服呀

Cheuk2012    發表於 21-2-27 21:38

子爵府

牛年勳章 2021勳章

fatmousechai 發表於 21-2-27 16:16
Haha 果然係名副其實嘅junk food 怪,唉年齡大咗我都唔敢太放肆,間中食吓就算,否則怕肥到痴咗缐 ...

我以前一個禮拜會食三四次薯片而家就一個禮拜一次.

仲有好多曲奇朱古力未食

子爵府

牛年勳章 2021勳章

fatmousechai 發表於 21-2-27 16:34
上星期有日細妹farewell 工人姐姐請我哋去食泰國菜,前菜蝦餅、春卷、生菜包、豬頸肉等都好好味,不過主菜 ...

啲花好靚呀同埋餐泰菜好豐富. 你哋屋企人多咪要分好多張枱食?

子爵府

牛年勳章 2021勳章

fatmousechai 發表於 21-2-27 16:43
今日慢慢行去市中心順便當做埋運動,見啲花花好靚呀,商場好多人好多餐廳勁長龍,我哋搵到間唔使等位嘅餐廳 ...

見呢個星期落返少少磅又食少少澱粉質. lunch食煎餃子同腸粉仲有鹵水鵝翼同鹵水豆腐. Tea食咗件蛋撻同一杯奶茶

首頁
506507508509510...572

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊