烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

牛年勳章 2021勳章

fatmousechai 發表於 21-3-3 15:15
我都最like green curry 不過佢樣樣款式都唔錯,細妹好好知我喜歡依個牌子買咗好多比我有排食:wah ...

宜家香港有得買真係好方便, 以前一定要去泰國先有得買

公爵府

2021勳章

TobsterBB 發表於 21-3-3 22:55
after this round, u would still stick to one meal a day?

未完全決定, depends 個result 啦, 但most likely one day a meal 因為我係咪都skip dinner 我4pm後係唔食野的健康d

子爵府

牛年勳章 2021勳章

Tebing 發表於 21-3-3 22:59
未完全決定, depends 個result 啦, 但most likely one day a meal 因為我係咪都skip dinner :happy ...

我諗如果你係香港未必做到

lee幾日又有朱古力/ 甜嘢craving.....通常period前都係咁

公爵府

2021勳章

TobsterBB 發表於 21-3-3 23:01

我諗如果你係香港未必做到

只要唔約朋友dinner, hk 我都可以㗎好彩我唔太好甜野

子爵府

2021勳章

TobsterBB 發表於 21-3-3 22:57
簡直係chinese buffet

邊個負責煮?

Hihi 本來我同老公都覺得order 外賣,屋企整青菜同煲湯唔使煑咁多咁辛苦,不過姑奶同奶奶怕外賣有時未必啱佢哋心水所以佢哋各負責一半,另外買咗啲燒味點心等,辛苦晒佢哋啦

子爵府

2021勳章

Tebing 發表於 21-3-3 22:59
未完全決定, depends 個result 啦, 但most likely one day a meal 因為我係咪都skip dinner :happy ...

空腹時間長胰島素keep 低啲真係健康㗎,但你小心食得太少唔夠maintain metabolism 喎(不過你都係減肥專家唔係同你擔心啦)(我只係擔心食得太多咋

子爵府

2021勳章

TobsterBB 發表於 21-3-3 22:59
宜家香港有得買真係好方便, 以前一定要去泰國先有得買

係呀,佢個冬蔭公pack 都好好味,我係藍象fans

子爵府

牛年勳章 2021勳章

fatmousechai 發表於 21-3-4 10:22
Hihi 本來我同老公都覺得order 外賣,屋企整青菜同煲湯唔使煑咁多咁辛苦,不過姑奶同奶奶怕外賣有時未必啱 ...

你哋兩個家族都有好多masterchefs

子爵府

2021勳章

TobsterBB 發表於 21-3-4 10:47
你哋兩個家族都有好多masterchefs

你太客氣啦,代佢哋多謝你呢
你屋企個個也是masterchefs 啦

子爵府

牛年勳章 2021勳章

fatmousechai 發表於 21-3-4 13:56
你太客氣啦,代佢哋多謝你呢
你屋企個個也是masterchefs 啦
...
Not really except my mum

My sister doesn't really cook and has no interest in it

公爵府

2021勳章

fatmousechai 發表於 21-3-4 10:26
空腹時間長胰島素keep 低啲真係健康㗎,但你小心食得太少唔夠maintain metabolism 喎(不過你都係減肥專家 ...

哈哈我最近食細左個胃, 我要keep著

子爵府

2021勳章

TobsterBB 發表於 21-3-4 14:25
Not really except my mum

My sister doesn't really cook and has no interest in it

其實我係指你同媽咪,老公和甜品師傅女女呀

子爵府

2021勳章

Tebing 發表於 21-3-4 19:22
哈哈我最近食細左個胃, 我要keep著

太羡煞旁人啦

子爵府

牛年勳章 2021勳章

fatmousechai 發表於 21-3-4 22:14
其實我係指你同媽咪,老公和甜品師傅女女呀

我媽咪就係大師級, 我哋個個仲係學徒階段

公爵府

2021勳章

fatmousechai 發表於 21-3-4 22:14
太羡煞旁人啦

哈哈我都覺得係

超級版主

牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

fatmousechai 發表於 21-3-3 06:38
好似好快又一個round. 相對你嘅vege day 我今日返咗奶奶屋企食飯同佢慶祝生日,本來想買外賣加料但姑奶話 ...

樣樣都好正,呢個晚餐非常豐富。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

公爵府

2021勳章

Between 我前一排睇home master chef, 都ok 喎uk version, Netflix 有

超級版主

牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

fatmousechai 發表於 21-3-2 05:07
上次咪話細妹請食泰菜前菜好好味不過咖哩無論牛腩、雞同蟹都麻麻哋嘅?嗰陣時已經想自己整咖哩牛肉粒,當然 ...

藍象呢隻我見我D朋友以前專登喺泰國買番香港,去旅行時大手入貨,我呢邊Amazon有得賣,7至12美金一包70g不等,最平Walmart賣5蚊一包綠咖喱醬。。。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

子爵府

牛年勳章 2021勳章

Tebing 發表於 21-3-5 01:49
哈哈我都覺得係

bought some healthy snacks

公爵府

2021勳章

TobsterBB 發表於 21-3-5 08:45
bought some healthy snacks

哈哈 咁你可以安心食啦

首頁

尾頁