烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

牛年勳章 2021勳章

Tebing 發表於 21-4-18 23:29
Of course la

good choice dear

公爵府

2021勳章

TobsterBB 發表於 21-4-18 23:29
really? i thought its a different pastry

It’s different pastry, 我意思個technique 等於包餃子

公爵府

2021勳章

TobsterBB 發表於 21-4-18 23:23
今晚飯後甜品, 肥死

嘩 cheese cake?

公爵府

2021勳章

TobsterBB 發表於 21-4-18 23:30
good choice dear

到左影相比你

子爵府

牛年勳章 2021勳章

Tebing 發表於 21-4-18 23:31
It’s different pastry, 我意思個technique 等於包餃子

i have never tried making it though

子爵府

牛年勳章 2021勳章

Tebing 發表於 21-4-18 23:31
嘩 cheese cake?

just one of them is a cheese cake, very rich

子爵府

牛年勳章 2021勳章

Tebing 發表於 21-4-18 23:32
到左影相比你

公爵府

2021勳章

TobsterBB 發表於 21-4-18 23:33
i have never tried making it though

好簡單㗎, 你得閒可以同女一齊整

公爵府

2021勳章

TobsterBB 發表於 21-4-18 23:34
just one of them is a cheese cake, very rich

好devil 呀我以前, 係20 years ago, 最like 食mandarin 個new York cheese cake

子爵府

牛年勳章 2021勳章

Tebing 發表於 21-4-18 23:44
好簡單㗎, 你得閒可以同女一齊整

so the stuffing is only chives, egg and vermicelli with seasonings? u made your own pastry?

子爵府

牛年勳章 2021勳章

Tebing 發表於 21-4-18 23:45
好devil 呀我以前, 係20 years ago, 最like 食mandarin 個new York cheese cake :ha ...

thats very long time ago

i am not a super fan of cheesecakes unlike my daughter, but i quite like those from cheesecake factory. Also i like the basque burnt cheesecake.

珍珠宮

2021勳章

今晚飯後甜品, 肥死

子爵府

2021勳章

Tebing 發表於 21-4-18 21:19

你要唔要我dhl 比你

Thank you 咁順便放埋兩隻象拔蚌吖唔該哂

子爵府

2021勳章

今晚飯後甜品, 肥死

Lady M? 哇佢就係外賣排隊都好誇張龍尾好長,係咪真係咁好食㗎請問

子爵府

2021勳章

Tebing 發表於 21-4-18 23:45
好devil 呀我以前, 係20 years ago, 最like 食mandarin 個new York cheese cake :ha ...

應該以前經典好味啲,因為我上次去文華食new York cheese cake 我覺得都好食但無特別驚喜(又或者可能已經食太飽)

子爵府

牛年勳章 2021勳章

fatmousechai 發表於 21-4-19 10:51
Lady M? 哇佢就係外賣排隊都好誇張龍尾好長,係咪真係咁好食㗎請問

其實冇乜嘢我都唔會特別食佢, 只不過因為有幾張time square嘅飲食coupons要用而佢又用得所以琴日我都排咗一個鐘先至買到

因為琴日係coupon最後一日

我已經十一點鐘去買

子爵府

牛年勳章 2021勳章

TobsterBB 發表於 21-4-19 10:59
其實冇乜嘢我都唔會特別食佢, 只不過因為有幾張time square嘅飲食coupons要用而佢又用得所以琴日我都排咗 ...

因為我老公喺車等咗我好耐, 都發曬忟仲話我為咗嗰幾張coupon嘥時間

其實我仲有一疊購物coupons要用所以順便一次過用曬佢. 所以我要買完蛋糕就用咗五分鐘買咗對耳環即走人

子爵府

牛年勳章 2021勳章

fatmousechai 發表於 21-4-19 10:48
Thank you 咁順便放埋兩隻象拔蚌吖唔該哂

我又要

子爵府

2021勳章

TobsterBB 發表於 21-4-19 10:59
其實冇乜嘢我都唔會特別食佢, 只不過因為有幾張time square嘅飲食coupons要用而佢又用得所以琴日我都排咗 ...

排咗一個鐘真係好誇張喎,不過啲coupon 唔用又真係好嘥,time square 真係無乜地方停所以明白你老公有啲紋
你5min 已經買到嘢證明好decisive 勁呀

子爵府

牛年勳章 2021勳章

fatmousechai 發表於 21-4-19 11:20
排咗一個鐘真係好誇張喎,不過啲coupon 唔用又真係好嘥,time square 真係無乜地方停所以明白你老公有啲紋 ...

因為times Square carpark嗰條龍好長佢泊咗喺街等我.

我一早知自己想去邊間買earrings

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊