婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

話說姑奶回來問同奶奶做生日。個個人都不用返工,除了我。我沒有去,佢重話重話為什麼放工不來,我成9pm才放工,一早話佢知。

工人我出錢請,我很多時都冇得用。工人放假,我重要煑埋比佢阿媽吃。佢個廢柴仔,日日只會睇電視和訓。等細路大D就離婚!

子爵府

roundabout 發表於 18-5-7 18:41
話說姑奶回來問同奶奶做生日。個個人都不用返工,除了我。我沒有去,佢重話重話為什麼放工不來,我成9pm才 ...

一於罷工啦。

子爵府

其實唔食有咩所謂?咁你要返工啊

男爵府

點解等d細路大先離婚
唔好將個責任推喺佢地身上

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

反正你都話佢廢柴,早d離就工人可以自己用返。
不知所謂的乙陸!!!

子爵府

回覆樓主

成家都唔駛返工?成家拎綜援呀?

大宅

回覆樓主

人地有錢唔洗做

子爵府

roundabout 發表於 18-5-8 09:03
人地有錢唔洗做

咁有錢點解工人錢係你出?成班自私精?!好彩你自己賺錢,唔係死得

子爵府

回覆樓主

唔洗去咪好囉,唔使煩

大宅

回覆樓主

咁要返工冇辦法啦,我仲慘大年初一要走兩埸,晚上一上到去就一班人搶走我仔玩同影相,我就要set好阿仔d安全設施,準備利是俾老公派,同煲水準備阿仔嗰餐,玩到我個仔又攰又喊又扭肚餓又扭眼瞓,就推返俾我,自己一班人開抬食盆菜,我就被安排入雜物房餵仔,我都未餵完阿仔,出面已收緊枱仲打緊包俾太奶奶屋企樓下個看更,全晚只有老公拎過一粒魚蛋同一塊豬皮入黎俾我,到我餵完可以出去⋯全所人已經著哂鞋凖備出門口⋯全晚係冇人同我有交流⋯工人姐姐都起碼會分到一碟飯餸入廚房食,會有人同佢講唔該⋯我覺得我係連姐姐都不如

別墅

Mandc 發表於 18-5-8 09:55
咁要返工冇辦法啦,我仲慘大年初一要走兩埸,晚上一上到去就一班人搶走我仔玩同影相,我就要set好阿仔d安全 ...
要有個觀念,有份玩B,就應該要有份受,
想問你係唔係餵人奶?照樣係廳位,冇理由要屈係雜物房,你都識講,姐姐都係廚房啦,你係客人,點可以係雜物房
同埋仲有樣,BB食完痾果轉,一定要係飯台隔離

大宅

3姑6婆 發表於 18-5-8 10:17
要有個觀念,有份玩B,就應該要有份受,
想問你係唔係餵人奶?照樣係廳位,冇理由要屈係雜物房,你都識講,姐姐都 ...

我唔係餵人奶,不過阿仔要半睡半醒才肯飲奶,喺廳太多人一定飲唔到

男爵府

咁要返工冇辦法啦,我仲慘大年初一要走兩埸,晚上一上到去就一班人搶走我仔玩同影相,我就要set好阿仔d安全 ...

吓? 咁你老公呢? 佢唔係應該快快手食完同你交換位置餵埋下半場咩? 出同埋點解要入雜物房餵? 好似下人咁。同埋無人記得你無野食。好慘。

下次去得呢啲地方。就打定底算啦。或者帶定個杯面, 等大家食完了, 你就係佢地面前焗杯面食。等佢地知道你唔係神仙肚, 都需要食野架。

珍珠宮

其實你老公都有責任喎
幸福肥師奶

翡翠宮

話說姑奶回來問同奶奶做生日。個個人都不用返工,除了我。我沒有去,佢重話重話為什麼放工不來,我成9pm才 ...

都想到去離婚。99生日反吾去就不用何借。

子爵府

工人放假 你唔煮
自己帶D細佬去玩
留下柴生同柴母 自生自滅

大宅

仲會有人講「做得人阿媽,預咗搞店D細路先;大人大姐,食少一餐半餐有乜所謂。

—- 我果邊的情況

大宅

你唔中意的人,唔使同佢同枱食飯,應該要開心D

子爵府

aquaQ 發表於 18-5-8 18:12
仲會有人講「做得人阿媽,預咗搞店D細路先;大人大姐,食少一餐半餐有乜所謂。

—- 我果邊的情況

嘩!人講嘅說話?

大宅

Solarflare 發表於 18-5-8 13:29
吓? 咁你老公呢? 佢唔係應該快快手食完同你交換位置餵埋下半場咩? 出同埋點解要入雜物房餵? 好似下人咁。 ...

同意,拎個杯面出黎食。

或者我會等bb 一哭,拎袋走先。
唔會比佢地玩bb

首頁

尾頁

跳至