論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

做咗個半月

B 8個月大 出世到宜家都係我自己湊 因為想多份收入諗住做嘢所以請工人

喺helper library搵到佢 43歲 斷約 見佢interview表現好 對阿b熱情 態度唔差決定請佢

當時冇留意佢手腳 嚟到發現佢手腳都有灰甲 焗住用 叫佢帶手套著襪 買咗灰甲藥水比佢 如果表現良好嘅就用佢 好工人難求

對佢算好 自己一間房 新床新櫃新日用品 總之佢冇乜就買比佢 比佢用wifi 出街食好西都會帶佢

屋企細3個人 家務少 掃拖地洗碗奶瓶 洗衫摺衫 晾都唔使 煮飯老公要求高佢自己買同煮

本身佢要預備阿b啲粥 但預備咗5次有兩次有魚骨 1次有魚鱗 好彩我餵阿b見到

奶瓶洗唔乾淨 有一次出街帶奶樽入面裝咗水 全程冇用到 返到屋企攞出嚟啲水係混濁的 奶白色咁先發現

又用阿b啲衣架晾自己啲襪 佢明知我哋知佢腳有嚴重灰甲

阿b夜晚同我瞓 日夜都係我湊 本身諗住佢嚟到觀察佢兩星期左右就返返工 但我一行埋阿b到佢就行開 冇心學點照顧 成日走入房

有一晚老公收夜 阿b已瞓 我煮飯比佢 我喺個廚房開住抽氣扇都聽到阿b喊 佢間房就喺我哋房隔離 一定聽到 我衝入房整反阿b瞓 佢喺我阿b收聲時終於開門望咗望 見阿b唔嘈又入反房 呢次第一次鬧佢

自始經常黑面 對阿b無耐性 阿b想佢抱佢會好惡咁話no 因爲阿b重佢唔想抱住 佢之前已經好多次講過阿b好重(10kg)

偷用我哋私人用品 漱口水 m巾

質問佢佢話用咗一次 漱口水我老公唔用 我用過3次 冇咗半支 老公發老脾佢先認一路都用 偷洗頭水沐浴露都算 但漱口水我就咁飲..

撞崩屋企牆(3個位)

倒㵼咖啡落牆抹唔甩又唔講 我哋發現先話抹過啦 抹唔甩 態度差

尋日休息完返嚟話要food allowances但我話我哋有提供食物比你 佢話佢一出糧就寄4000回家 得返410 我啲嘢食又唔啱佢食(黑人問號)

老公終於忍不住 叫佢立即執嘢走

其實佢仲有好多衰嘢 冇位寫

各位要用helper library千其唔好請佢 can pm her info

大宅

回覆樓主

JM唔好嬲親自己,呢D人早走早走著,送走瘟神。

洋房

Memenn 發表於 18-5-7 22:48
JM唔好嬲親自己,呢D人早走早走著,送走瘟神。

你講得啱 明明已經對佢算好
我都唔想炒佢 又要賠錢賠機票 又要比錢再請過 但真係忍不下去
希望唔好有人步我後塵

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

快D complain to Immigration, 得2星期,分明混吉呃人炒。 若下一手亦係咁屈人炒, Immigration 可唔批佢visa.

洋房

lily-of-valley 發表於 18-5-7 23:06
快D complain to Immigration, 得2星期,分明混吉呃人炒。 若下一手亦係咁屈人炒, Immigration 可唔 ...

今朝已經fax咗張form了!
唔想比機會佢喺度搞其他人

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

Miucam 發表於 18-5-7 23:10

咁衰, 直頭明呃的。

別墅

Miucam 發表於 18-5-7 22:29
做咗個半月B 8個月大 出世到宜家都係我自己湊 因為想多份收入諗住做嘢所以請工人

喺helper library搵到佢 ...

姐姐個名?

洋房

ojcml 發表於 18-5-8 09:23
姐姐個名?

Antalan, Teresita MeXXXdo

大宅

真心斷約唔好請

大宅

真心斷約唔好請

洋房

suetyizoe 發表於 18-5-8 17:48
真心斷約唔好請

第一次請斷約
以後都唔會再請:(

大宅

Miucam 發表於 18-5-8 18:21
第一次請斷約
以後都唔會再請:(

下次打死都唔好請,今次當經驗

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Miucam 發表於 18-5-7 23:10

有form?

男爵府

回覆樓主

有灰甲,我一定接受唔到

伯爵府

回覆樓主

上埋fb僱主谷開名

複式洋房

can post her full name?

洋房

lovebobo 發表於 18-5-9 14:13
有form?

Termination form only

洋房

maggie403 發表於 18-5-10 10:36
有灰甲,我一定接受唔到

當時都係焗住用
佢仲成日同我講前僱主覺得冇問題 手套都唔使佢帶 又話唔知灰甲會傳染

洋房

cindy1905 發表於 18-5-10 14:12
can post her full name?

Antalan, Teresita Mercado

洋房

Ytfc 發表於 18-5-10 10:54
上埋fb僱主谷開名

好!

首頁

尾頁

跳至