懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

sumdotbb 發表於 18-7-8 13:57
謝謝你,我終於找到一個好牙醫,她幫我度牙根,再等我生完後做牙套

可以分享邊位牙醫嗎?我都有同樣問題

洋房

SueSue88 發表於 18-7-7 07:42
我七個月都係痛到全身無力頭疼,去睇牙醫脫智慧齒和大牙,孕期牙痛好痛苦(emoji)
...

你好我老婆同你情况一样可以pm牙醫资料比我吗thx

別墅

我都係咁,有時真係痛到訓唔到

我初初都係食必理痛

但後來發現,食完野狂飲清水+漱口。如果可以就食完後一個鐘刷牙

我自己知就夠訓同夠飲水就冇牙肉痛

湊住大仔3歲都好攰,飲得多水又去得多廁所好多時都唔記得飲

利申:我31週

洋房

sumdotbb 發表於 18-7-8 13:57
謝謝你,我終於找到一個好牙醫,她幫我度牙根,再等我生完後做牙套

懐孕七个月牙痛,可以pm牙醫資料比我嗎,thx

大宅

真係好痛可以食普通panado, 但藥效過都會痛。我第一胎後期都好似你咁 苦不堪言 都係得閒食下止痛藥 用鹽水。所以我準備第二胎前處理晒所有爛牙。宜家28週 未牙痛過

大宅

我都係初期幾個月時牙痛到痛不欲生,係牙肉腫+牙痛,搵到荃灣陳醫生,佢好好,知道我懷孕初期,無要我照X光,先幫我補左兩粒蛀牙同洗牙,再幫我腫嘅位"唧膿",俾漱口水我返去用,叫我等生完再處理。事後診所姑娘有whatsapp 及 電話跟進我情況。

後來一星期都keep 住食完野用"鹽水"漱口,刷牙記得用牙線清潔,同用漱口水,慢慢唔痛,1-2星期就完全好返啦,一直都而家懷孕7個月啦都無再發作。

我覺得重點在於醫生幫我"唧膿",再勤啲用"鹽水"漱口 消炎殺箘,然後牙線幫助每日清潔,唔好儲咁多細箘,會好快好返!

牙痛真係好攞命,一定要處理呀,唔好忍呀

大宅

chubobomama 發表於 19-5-2 18:45
我都係初期幾個月時牙痛到痛不欲生,係牙肉腫+牙痛,搵到荃灣陳醫生,佢好好,知道我懷孕初期,無要我照X ...

可否pm邊位陳醫生?

複式洋房

sumdotbb 發表於 18-5-7 22:33
我牙痛左成個星期,我分別去左私家及仁安,他們都說蛀牙都嚴重,可能細菌感染令到牙肉腫哂,但他們都說無法 ...

情況相同,最快要四個月後才肯補牙

別墅

我13週
我隻智慧牙橫生 穿左好大個洞😂😂久唔久痛到瞓唔到 食嘢跌左啲嘢落個洞度會好痛
宜家都唔知點算

複式洋房

chubobomama 發表於 19-5-2 18:45
我都係初期幾個月時牙痛到痛不欲生,係牙肉腫+牙痛,搵到荃灣陳醫生,佢好好,知道我懷孕初期,無要我照X ...

吾該pm牙醫資料顯示🙏🙏🙏

複式洋房

steventai 發表於 19-4-30 09:10
你好我老婆同你情况一样可以pm牙醫资料比我吗thx

Sorry,我依家先睇到信息,我睇個牙醫係大角咀叫朗橋牙科的女醫生,不過你太太應該都脫咗了.

首頁

尾頁

跳至