自由報料

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

lyh80115 發表於 18-5-8 19:35
去支付寶app搞實名先,再搵找換店轉錢入去。

淘寶吾得。我問過幾間找換店,因大陸無銀行戶口。

微信就可以,因可以"當朋友"入錢去紅包。

男爵府

12312 發表於 18-5-11 18:21
淘寶吾得。我問過幾間找換店,因大陸無銀行戶口。

微信就可以,因可以"當朋友"入錢去紅包。

tks...大陸支付寶即是晌香港增值唔到。。要有朋友轉賬人仔先得?。。。

珊瑚宮

q370006 發表於 18-5-11 20:08
tks...大陸支付寶即是晌香港增值唔到。。要有朋友轉賬人仔先得?。。。
...

大陸支付寶-在香港做吾到,因無大陸銀行戶口。

微迅-香港找換店都可以增值紅包(做朋友轉帳)

男爵府

q370006 發表於 18-5-11 20:08
...

國內支付寶係可以係香港代充

伯爵府

12312 發表於 18-5-11 23:49
大陸支付寶-在香港做吾到,因無大陸銀行戶口。

微迅-香港找換店都可以增值紅包(做朋友轉帳)

但我試過叫朋友在 微迅發1元比我, 都入唔到我帳戶

複式洋房

揾D公司代充啦

珊瑚宮

dorchiu 發表於 18-5-12 10:39
但我試過叫朋友在 微迅發1元比我, 都入唔到我帳戶

我個朋友是大陸人(有大陸微迅)

暫時:香港微迅轉香港微迅都吾得

男爵府

12312 發表於 18-5-12 11:30

微信香港互轉賬是可以,我前日先轉賬過。。無問題。。

男爵府

ahyee322 發表於 18-5-12 10:14
國內支付寶係可以係香港代充

邊間可以?手續費貴嗎?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

12312 發表於 18-5-12 11:30

就算無大6戶口, 用利是轉係ok架
放下自在

珊瑚宮

q370006 發表於 18-5-12 22:04
微信香港互轉賬是可以,我前日先轉賬過。。無問題。。

我想轉人民幣

珊瑚宮

cattz288 發表於 18-5-12 22:26

朋友可以轉到比我,但我轉出吾知點解佢收吾到

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

12312 發表於 18-5-12 22:30
朋友可以轉到比我,但我轉出吾知點解佢收吾到

轉到喎! 我啱啱試左, 無大6戶口用利是轉人仔比人

珊瑚宮

cattz288 發表於 18-5-12 22:35

轉到喎! 我啱啱試左, 無大6戶口用利是轉人仔比人

我吾得呀(但轉比大陸朋友就得)

香港果個朋友佢是上3個月才開通wechat 人民幣戶口。

象牙宮

12312 發表於 18-5-12 23:15
我吾得呀(但轉比大陸朋友就得)

香港果個朋友佢是上3個月才開通wechat 人民幣戶口。

我戶口都係4月先開! 係收唔到msg定送出利是果下都唔得?

大宅

q370006 發表於 18-5-12 22:05
邊間可以?手續費貴嗎?

無手續費。詳情可 pm 或 fb (Hika AuYe) 搵我

男爵府

cattz288 發表於 18-5-12 22:26

請問是否用支付宝HK可以轉數給支付宝 大陸額名戶口

象牙宮

iris007 發表於 19-2-14 14:58
請問是否用支付宝HK可以轉數給支付宝 大陸額名戶口
唔得, 兩者唔通的, 叫有戶口既轉落你支付寶內地戶口
放下自在

首頁

尾頁

跳至