想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

好媽媽勳章

我今天day 44, 用綠d check 只有淺色檢察綫. 用紅d 只有一條綫.

我 period 34-42 日, 我之前用紅d check 排卵 從來都沒有深粗. (only have one line or 好淺色)

我會否bingo ?會食炸糊嗎? Thanks a lot!

男爵府

綠d準成度有99.9%, 你是否m會遲,
連紅d都無線, 應該沒bingo
原帖由 skyice 於 25-3-2009 11:19 發表
我今天day 44, 用綠d check 只有淺色檢察綫. 用紅d 只有一條綫.

我 period 34-42 日, 我之前用紅d check 排卵 從來都沒有深粗. (only have one line or 好淺色)

我會否bingo ?會食炸糊嗎? Thanks a lot! ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 skyice 於 09-3-25 11:19 發表

我會否bingo ?會食炸糊嗎? Thanks a lot! ...

你會唔會浸得多得浸 ? 同埋之前飲多左水?

別墅

好媽媽勳章

Thanks gkk,

我之前二個月用紅d check 排卵 時都沒有綫.一係好淺色.

原帖由 gkk 於 09-3-25 11:23 發表
綠d準成度有99.9%, 你是否m會遲,
連紅d都無線, 應該沒bingo

別墅

好媽媽勳章

Thanks! miffymiffy,
Try two months. 紅d都沒有綫. later i will post the photo of 驗孕檢測試條. please help.

原帖由 miffymiffy 於 09-3-25 11:28 發表

你會唔會浸得多得浸 ? 同埋之前飲多左水?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 skyice 於 09-3-25 11:35 發表
Thanks! miffymiffy,
Try two months. 紅d都沒有綫. later i will post the photo of 驗孕檢測試條. please help.

你有無測前2小時減少飲野, 浸 3-5秒 , 等 10-20分鐘睇結果? 仲有, 浸落去果下, 唔好浸過 MAX 條黑粗線.

男爵府

有些人排卵前未必深色, LH值各人有異, 如果你有蛋清分泌嗰2-3天里有淺線, 即是排卵, 如有懷疑, 或睇下醫生
原帖由 skyice 於 25-3-2009 11:32 發表
Thanks gkk,

我之前二個月用紅d check 排卵 時都沒有綫.一係好淺色.

別墅

好媽媽勳章

有相,請大家可否幚手睇睇. thanks!

昨天紅d都有綫. 5 分鐘後結果如下.

瑪瑙宮

skyice ,

恭喜你

你可以去睇醫生拎懷孕證明

別墅

好媽媽勳章

多謝晒 miffymiffy,真係中呀!好開心!

原帖由 miffymiffy 於 09-3-26 10:23 發表
skyice ,

恭喜你

你可以去睇醫生拎懷孕證明

瑪瑙宮

原帖由 skyice 於 09-3-26 10:27 發表
多謝晒 miffymiffy,真係中呀!好開心!

如果你無乜唔舒服住, 可以等 綠D 深粗D 先去睇醫生. 因有D 醫生去到驗都係好淺色, 未必肯作實住.

不過, 如果你唸住睇既醫生係多人約的話, 就約定先也無妨

別墅

好媽媽勳章

miffy,

明白,謝謝指教!

原帖由 miffymiffy 於 09-3-26 10:43 發表

如果你無乜唔舒服住, 可以等 綠D 深粗D 先去睇醫生. 因有D 醫生去到驗都係好淺色, 未必肯作實住.

不過, 如果你唸住睇既醫生係多人約的話, 就約定先也無妨 ...

禁止訪問

別墅

好媽媽勳章

多謝晒! celiasy, 我都先恭喜你! 希望齊齊做牛媽!

原帖由 celiasy 於 09-3-26 10:54 發表

恭喜晒你呀.我今日check左綠d又係同你差唔多色呀~~~

禁止訪問

別墅

好媽媽勳章

不知道. 因之前用紅d未試過深粗,只有好淺色.

原帖由 celiasy 於 09-3-26 13:10 發表

好呀,大家咁話! 請問你知唔知今日係排EGG後既第几日呀?

禁止訪問

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

別墅

好媽媽勳章

唔駛羨慕,好快到妳 tedghost. thanks!

原帖由 tedghost 於 09-3-26 18:17 發表
好羨慕呀,記緊多d休息。

大宅

恭喜~~又多一位牛媽媽~~

禁止訪問

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

首頁

尾頁

跳至