夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主

過來人告訴你,盡快離婚,會更開心,否則萬劫不復。不要以為你會是一個例外。早點清醒

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

回覆樓主

走人吧啦⋯⋯
呢d直頭係痴線佬黎!
叫佢做d家務話唔係狗
我成日都叫我c6幫手做野,大肚咁辛苦唔叫佢叫邊個?
就算唔叫佢都會做返d基本要做既家務。
如果咁就失常應該諗下呢個人仲可唔可以一齊住。斷片絕對係9up. 要嚴正處理。

複式洋房

回覆樓主:

Nil

男爵府

ball123ball123 發表於 18-5-12 15:17
多謝咁多位JM關心!
BB 已經出世,係個好可愛既男仔!
經過呢件事,我已經好小心佢,儘量唔敢激嬲佢!

首先恭喜你。
但跟住要鬧你,依你所講既情況,呢個男人跟本好討厭BB,佢係健康院度打機,係表示話你知,佢好討厭BB,佢唔會理BB,但你叫佢去健康院,佢冇辦法先跟你去。
你話佢仲搖個BB? 你知唔知好危險架?BB個腦可能會受好大傷害,呢個男人要即刻隔離(Isolated)佢,唔好俾佢接觸BB,會害死佢架!你好自為之喇!

子爵府

回覆樓主:

恭喜你人生進入另一個階段...為母則強
你老公應該唔鍾意BB,留意下佢有冇產後抑鬱
我覺得你老公有(除非你老公不耐都係咁)
你話佢知道有左BB後好驚,可能佢整個懷孕期都承受緊巨大壓力,導致到咁。產前産後抑鬱唔一定女人先有。
好好同佢傾下

BB盡量你同工人湊啦,唔好要佢湊,費事BB整親BB又另大家鬧交

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢好恐怖, 絕對絕對唔好俾BB過佢手, 幾分鐘都唔好!!

大宅

回覆樓主

咁唔係辦法 樓主帶住個BB 要注意安全

侯爵府

ball123ball123 發表於 18-5-12 15:17
多謝咁多位JM關心!

恭喜JM BB出世,趕來陪妳過母親節!
為母則强,自己保護好自己跟BB。
加油(ง •̀_•́)ง

男爵府

回覆樓主

架車係邊個供?
你都識講他人工只是僅僅夠用
點解唔賣左架車?等他明白有你先有咁嘅生活
他太唔感恩
仲要懶型咁掉低你地係個度
當佢乜都冇得型既時候就會反省自己

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主如果同佢分開, 小心條友發窮惡, 而家物質生活都係依靠樓主, 佢都係自己養自己, 如果分開, 怕佢會發神經, 樓主真係要好好保護自己, 唔好同佢/留BB同佢獨處, 教定工人姐姐有咩事要打999, 識講住址地點!!
有咩事/攤咗牌, 返娘家住呀, OR 係出面再租地方!!!

侯爵府

回覆樓主:

樓主 我case 同你差不多 終手打機 無野時係無野 發起嬲時 就好爆 講哂粗口 有暴力傾向 但我生左2個 第2個係意外 我明你點解睇唔到佢真面目 我果個結婚前 對我好好 但婚後就惡夢關始 每人都有選擇權 我選擇忍下先 我都不用靠佢 但小朋友無左daddy 我有幾多錢都買唔到 佢係愛小朋友的 如果你果件 唔愛小朋友 咁你識選啦

大宅

回覆樓主

痴缐架搖BB 好危險架wor

佢唔識自我控制

子爵府

回覆樓主:

搖bb 保護自己和bb要緊,佢嘅暴力傾向已到危險程度

大宅

Amy1974 發表於 18-5-10 14:31
回覆 ball123ball123 的帖子

分析透徹

大宅

多謝咁多位JM關心!

從文字看不出咁叫好好地一頭家。。。
想要一頭家好,首先要兩公婆都好
得物質充裕,並不等如好

知道老公係咁嘅人,真係唔好生,唔好諗住改變個男人

大宅

回覆樓主

樓主,為母則強,我覺得你有經濟能力,你一個人養大bb,好過你老公害左bb

伯爵府

多謝咁多位JM關心!
首先唔評論你老公對你的暴力行為,我比較想探討個根源。

其實之前都有jm問過你,究竟你哋對有小朋友有無共識,你一直都迴避這個問題。你答過你都高齡又看過不育科,但當有人問你是你自己去看還是老公有支持同倍你去看,你就無再回應。

樓主,究竟是否你一廂情願想生小朋友?觀乎你老公聽到你有咗的反應,同埋生咗個仔出來後嘅態度,真係令人不禁懷疑係咪你自己想生而不顧一切去生出嚟!如果你老公已經表達過未準備好有小朋友,而你就一廂情願咁生出嚟,生咗出嚟仲要係咁逼佢去做好爸爸,逼佢倍你為個仔做呢樣嗰樣,佢情緒失控都唔係無原因。你咁做只係逼佢去死角!

真係講過幾萬次,生仔唔好一廂情願,係要雙方都同意先好生,你咁樣何嚐不是害咗個小朋友?

如果你真係一廂情願咁生仔,現在已經生了要追究你的極度自我行為都無用,但你可否不要再逼你老公做好爸爸呢?你咁做只會令你哋的關係進一步惡化!你要生,又生咗,你咁想做阿媽,你自己做飽佢,唔好上得床嚟又牽被襟,比你生咗又要個老公咁咁咁.......(大前題係佢根本唔想生)。

最後,warn吓你,你老公已情緒失控,又試過使用暴力,你要保護自己同個仔,米再試佢底線,再逼佢做你心目中的好爸爸!

公爵府

2023年兔年勳章

jasball 發表於 18-5-13 20:56
痴缐架搖BB 好危險架wor

佢唔識自我控制

攞個初生 baby 嚟搖都唔當一件事,真係匪夷所思。

剛出世嘅 B,咁搖法,大咗都變傻仔。呢個 B,雖然生係富裕家庭,有咁嘅老豆,都係命水唔好。

翡翠宮

aidan08 發表於 18-5-14 14:08
首先唔評論你老公對你的暴力行為,我比較想探討個根源。

其實之前都有jm問過你,究竟你哋對有小朋友有無共 ...

exactly
凡事有因必有果

男爵府

Amy1974 發表於 18-5-14 14:24
攞個初生 baby 嚟搖都唔當一件事,真係匪夷所思。

剛出世嘅 B,咁搖法,大咗都變傻仔。呢個 B,雖然生係 ...

就係囉,我都睇到呆咗,唔知一個人要幾冇常識先可以忽略呢個重點

首頁

尾頁

跳至