自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無人知回鄉卡係咪可以用到最後一日.

還是六個月前就要再換新家?

如果証件2009. 11月到期, 四月至五月, 可以用嗎?

因我打電話好久都吾得, SO BUSY !

大宅

到last day都可以用...有效期內都可以的

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回鄉卡係可以用到最後一日
在當日或之前回港就ok!

原帖由 YUMIKOCHUNG 於 09-3-25 15:13 發表

因我打電話好久都吾得, SO BUSY ! ...
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

大宅

O.K. THANK YOU

禁止訪問

大宅

ok架!
原帖由 YUMIKOCHUNG 於 09-3-25 15:13 發表

因我打電話好久都吾得, SO BUSY ! ...

水晶宮

無問題, 係可以用到最後一日.

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

搭飛機 ~~ 用的 PASSPORT / 回鄉咭一定要有6個月有效期 !!!!

原帖由 TAOTAOLEE 於 09-3-26 11:40 發表
咁請問6歲小朋友係唔係一樣, 回鄉卡都係可以用到最後一日架.
另外還想問吓, 我小朋友返大陸過HK關時係用身份証+特區護照, 請問呢兩樣証件有效期係點計, 會係到期日既最後一日定係6個月呀? ...

大宅

哦. 係咪.除中國大陸之外, 到外國的証件就要六個月多的到期日至O.K.

我見BOOK酒店的RECEIPT 上寫:

{請留意証件有效期最少要有六個/9個月....}

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

原帖由 YUMIKOCHUNG 於 09-3-26 12:55 發表
哦. 係咪.除中國大陸之外, 到外國的証件就要六個月多的到期日至O.K.

我見BOOK酒店的RECEIPT 上寫:

{請留意証件有效期最少要有六個/9個月....}

係呀!去外國(或台灣)PASSPORT有效期最少要有六個!

原帖由 TAOTAOLEE 於 09-3-26 11:40 發表
咁請問6歲小朋友係唔係一樣, 回鄉卡都係可以用到最後一日架.
另外還想問吓, 我小朋友返大陸過HK關時係用身份証+特區護照, 請問呢兩樣証件有效期係點計, 會係到期日既最後一日定係6個月呀? ...

小朋友回鄉卡都係可以用到最後一日架!
小朋友返大陸或澳門過HK關時係用身份証+特區護照, 只要在到期當日或之前回港即可(因為都屬中國境內)
唵嘛呢叭咪吽      

禁止訪問

超級版主

中國境內,有效期係到最後1日,即係只要在到期當日或之前回港即可
原帖由 TAOTAOLEE 於 09-3-26 14:27 發表

如果唔係坐飛機, 只係返大陸近近地玩吓幾日, 有效期會係什麼呢?
唵嘛呢叭咪吽      

大宅

明白囇! 吾該囇 :)

原帖由 wong2323 於 26-3-2009 02:20 PM 發表

係呀!去外國(或台灣)PASSPORT有效期最少要有六個!

小朋友回鄉卡都係可以用到最後一日架!
小朋友返大陸或澳門過HK關時係用身份証+特區護照, 只要在到期當日或之前回港即可(因為都屬中國境內) ...

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至