親子旅遊

跳至
[中國] 快閃陽朔

首頁

尾頁

男爵府

喺珠海坐高鐵,三個幾鐘頭就到陽朔,非常方便

因為係快閃,所以我揀咗住興坪古鎮,離陽朔站只有十五分鐘車程,而且車站有專缐車直達興坪,五蚊/位…… 平靚正
今次住嘅客棧,非常非常滿意 環境清幽,離廿蚊人仔景點都只係步行十五分鐘,啱曬我呢d時間咁緊迫嘅人呀

Cheuk2012    發表於 18-5-14 22:43

男爵府

回覆樓主:

原本三日兩夜嘅行程,我安排得天衣無縫架嘛!可惜因為之前陽朔落大兩,水位上漲到危險線,所以我第二日嘅遇龍河竹筏漂流,被逼取消 成個旅程,都只能留喺興坪
雖然今次去5到遇龍河玩竹筏漂流,但陽朔確係一個好地方 租架電動綿羊仔都係幾十蚊一日,揸住佢兜嚟兜去,慳返唔少腳骨力

Cheuk2012    發表於 18-5-14 22:44

男爵府

回覆樓主

環境好靚啊!

珊瑚宮

小李子 發表於 18-5-14 13:58
原本三日兩夜嘅行程,我安排得天衣無縫架嘛!可惜因為之前陽朔落大兩,水位上漲到危險線,所以我第二日嘅遇 ...

請問無車牌,有其他交具嗎?

男爵府

回覆樓主:

我復活節去左阳朔,
又係揸住綿羊仔周圍去,好正。

男爵府

*豬仔包* 發表於 18-5-14 14:36
環境好靚啊!

煙雨桂林,真係好有仙景 feel 架

男爵府

12312 發表於 18-5-14 15:06
請問無車牌,有其他交具嗎?

陽朔揸電動車唔駛車牌 電動車我見有三種…… 二、三、四個轆都有,唔識踩單車都揸得到
除咗電動車,你可以揀包車,不過會貴好多囉

男爵府

言多必失 發表於 18-5-14 15:13
我復活節去左阳朔,
又係揸住綿羊仔周圍去,好正。

係,近近哋可以去邊都得

珊瑚宮

小李子 發表於 18-5-14 15:19
陽朔揸電動車唔駛車牌 電動車我見有三種…… 二、三、四個轆都有,唔識踩單車都揸得到
...

3或4轆電動單?
(可吾3人一起坐呀?)
另問包車大約幾錢呀?

珊瑚宮

...

有無4轆電動車相片呀?

男爵府

12312 發表於 18-5-14 15:21
3或4轆電動單?
(可吾3人一起坐呀?)
另問包車大約幾錢呀?

兩個轆可以坐兩個,三個轆坐一個人,四個轆可以坐四個人,好似卡通片聰明笨伯d車咁,有個頂架

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

...

復活節去完,行程同你差唔多,住一晚興坪,一晚陽朔,兩晚桂林,興坪租架電動車坐三個人,陽朔租兩架電動車,c6車阿囡,我自己揸一部,開頭都有啲驚,但好快上手,加上陽朔車速慢,可以放心揸,我有車牌不過係雪藏牌
I 大蚊豬   

珊瑚宮

小李子 發表於 18-5-14 15:23
兩個轆可以坐兩個,三個轆坐一個人,四個轆可以坐四個人,好似卡通片聰明笨伯d車咁,有個頂架
...

咁樣?

男爵府

3或4轆電動單?
(可吾3人一起坐呀?)
另問包車大約幾錢呀?

我冇包車呀!只係第二日去唔到遇龍河,叫客棧個哥仔,幫我哋搵人帶我哋去相公山(二百蚊/位),行上山睇陽朔個全景咋!之後仲去咗個司機屋企,食咗餐農家飯,埋單一舊水

男爵府

12312 發表於 18-5-14 15:26
咁樣?

我冇影低相,但四個轆嘅電動車,係好新款 靚過你呢幅相好多架

翡翠宮

3或4轆電動單?
(可吾3人一起坐呀?)
另問包車大約幾錢呀?

睇相,第一張三人車,第二張電動車

I 大蚊豬   

珊瑚宮

fionlei88 發表於 18-5-14 15:36

我喜歡第一張相多些。第一張相租車點計呀?

男爵府

fionlei88 發表於 18-5-14 15:25
復活節去完,行程同你差唔多,住一晚興坪,一晚陽朔,兩晚桂林,興坪租架電動車坐三個人,陽朔租兩架電動 ...

我哋得兩條友,原本我都想一人一部自己揸(我都有個澳門綿羊仔雪藏牌 ),但C6怕咗我d老花,所以唔比我自己揸一部,一定要坐車尾

男爵府

fionlei88 發表於 18-5-14 15:36

翡翠宮

12312 發表於 18-5-14 15:39
我喜歡第一張相多些。第一張相租車點計呀?

一百蚊一日,時間無限制,唔使按金,我住嗰間民宿俾租車電話我,打去佢送來酒店,佢話揸完擺低車匙講聲佢聽就得,我都係用咗幾個鐘,超抵玩,因為興坪無的士,白牌車開價又貴,又唔知有冇滴滴打車,阿囡不知幾開心,想停就停
I 大蚊豬   

首頁

尾頁

跳至