自由報料

跳至

首頁
12345...8

尾頁

別墅

上星期係SSP買左呢張年卡,,20GB,,2000MINS,,$130咋!!超級抵玩

男爵府

sumbaby2011 發表於 18-5-16 09:06
我前兩日先知有呢隻卡,昨日買咗嚟用,以後爆數據都唔怕喇。

我女都用緊,我無幫佢上台,怕佢成日上網,尤其是喺街做低頭族
後來知有呢隻卡,我批准佢用,不過要自己俾錢買,因為20G要用成年幾,佢就好慳住用

我老公又用緊,佢成日出trip唔喺香港,所以上台好嘥,呢啲卡又係啱晒佢。恒常用嗰個電話就轉儲值卡養住,真係慳唔少

伯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

qqmmbb2009 發表於 18-5-14 21:52
家人買咗$138

我想問點解前面寫2019.12.31
但後面寫2019.6.30

伯爵府

三棵樹 發表於 18-5-16 11:09
後來知有呢隻卡,我批准佢用,不過要自己俾 ...
邊度可以將自己手機號碼轉做儲值卡,養住個號碼?

男爵府

三棵樹 發表於 18-5-16 11:09
後來知有呢隻卡,我批准佢用,不過要自己俾 ...
請問你個女同先生部機是否可以入兩張卡???
想出你所講既卞, 比老爸有時係街上下網. 但佢現在張卡只係儲值卡同部機只可以入一張zim card, 可五可以教下我要點先保留佢原本號碼, 但有可以係街上到網, 謝謝你先.

男爵府

leungrain 發表於 18-5-16 08:13
呢張咭可否share wifi出來? 我每月都暴數據 如有多一張數據咭幫補下好好多 但想放入另一部電話 share wifi ...
可以

wcpcelia    發表於 18-5-17 14:19

侯爵府

三棵樹 發表於 18-5-16 08:30

買左3台嗰張萬能卡(綠)

請問喺咪3門市都有賣?同埋想問吓,喺咪双咭先用得?

別墅

yammi369 發表於 18-5-16 12:44
想出你所講既卞, 比老爸有時係街上下網. 但佢現在張卡只係儲值卡 ...

可先將用開張儲值卡飛線到上網年卡,之後只插年卡便可以上網又可以接收到舊號碼電話,但打出只能顯示年卡號碼,但記得每半年要幫舊卡增值50蚊續期

wcpcelia    發表於 18-5-17 14:19

男爵府

請問有無低數據用量嘅年咭?
因為只係用於小朋友gps手錶

侯爵府

hehe1994 發表於 18-5-16 14:32
可先將用開張儲值卡飛線到上網年卡,之後只插年卡便可以上網又可以接收到舊號碼電話,但打出只能顯示年卡 ...

如果手機可以双咭,喺咪唔駛飛線,兩張一齊用呢?

別墅

patwong 發表於 18-5-16 15:32
如果手機可以双咭,喺咪唔駛飛線,兩張一齊用呢?

係呀~set用年卡上網就得

別墅

gromityaya 發表於 18-5-16 15:26
請問有無低數據用量嘅年咭?
因為只係用於小朋友gps手錶
我都係買比阿仔GPS手錶..但我見其他唔多用量同有效期唔耐都幾十蚊,呢張堅抵玩,佢用唔晒咪留晒比我地自己用埋佢如果真係覺得太多,我見到有D好似FOR 3個月,半年咁..好似得幾GB

男爵府

hehe1994 發表於 18-5-16 14:32
可先將用開張儲值卡飛線到上網年卡,之後只插年卡便可以上網又可以接收到舊號碼電話,但打出只能顯示年卡 ...
Thanks for the information

男爵府

yammi369 發表於 18-5-16 12:44
想出你所講既卞, 比老爸有時係街上下網. 但佢現在張卡只係儲值卡 ...

如果要保留原号碼,無計,一定要雙卡槽電話,一張keep号碼,一張上網+撥号。
如果無雙卡槽,可能個常用号碼要放另一電話,齋打嗰啲都得。

再唔係就俾貴少少,買可携号轉台嘅卡。

男爵府

vv518vv 發表於 18-5-16 12:23
我想問點解前面寫2019.12.31
但後面寫2019.6.30

前嗰排佢自動extend左同加左5G
我買嗰張卡面係寫15G同6月30 expire的

男爵府

patwong 發表於 18-5-16 13:28
請問喺咪3門市都有賣?同埋想問吓,喺咪双咭先用得?

唔係門市買,鴨記或電話卡艇仔有賣

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

三棵樹 發表於 18-5-16 21:43
唔係門市買,鴨記或電話卡艇仔有賣

thanks

珍珠宮

2024年龍年勳章

cattz288 發表於 18-5-16 08:04
咁用完點增值?
IMC4G 儲值卡 網上增值

http://imc-networks.com.hk/imc/lang/chi/recharge.php#menu

珍珠宮

2024年龍年勳章

sumbaby2011 發表於 18-5-16 12:25
邊度可以將自己手機號碼轉做儲值卡,養住個號碼?

教你用 csl. Hello 儲值卡 HK$58 年費 Keep 手機號碼

https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/1680324/

伯爵府

PaPa 發表於 18-5-16 23:20
教你用 csl. Hello 儲值卡 HK$58 年費 Keep 手機號碼
如果之前係用開csl, sun mobile, 或pccw 都用唔到hello 卡。
咁上述呢班客戶,如果想儲值卡keep號碼,又有咩方法呢?

首頁
12345...8

尾頁

跳至