自由報料

跳至

首頁
23456...8

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

sumbaby2011 發表於 18-5-17 00:15
如果之前係用開csl, sun mobile, 或pccw 都用唔到hello 卡。
咁上述呢班客戶,如果想儲值卡keep號碼,又有 ...

先轉去「自由鳥」的無合約計劃,用一個月之後再轉去Hello卡。

https://www.birdie.com.hk/mobile/mobile_landing/

伯爵府

PaPa 發表於 18-5-17 01:01
先轉去「自由鳥」的無合約計劃,用一個月之後再轉去Hello卡。

https://www.birdie.com.hk/mobile/mobile ...
thank you

侯爵府

三棵樹 發表於 18-5-16 21:43
唔係門市買,鴨記或電話卡艇仔有賣

我都好想買張,但又驚買咗唔識攪!

禁止訪問

回覆樓主

別墅

回覆樓主:

想請問剛買了一張3綠年卡俾阿仔用,如之後想keep號碼可以如何做呢?因聽說增值唔抵,但又想keep住綠卡號碼 !

禁止訪問

水晶宮

vv518vv 發表於 18-5-16 12:23
我想問點解前面寫2019.12.31
但後面寫2019.6.30

自動升級架, 我本身用緊3既卡, 15g 062019到期, 早幾日check 已自動升級至 20g 122019到期。。。

仲等我以為有唔同, 專登周圍搵20g 既買俾我囡用。。。

翡翠宮

karencheng3 發表於 18-5-17 13:05
薯嘜通 都$130 咋!?

係呀,20GB+2000分鐘。

珍珠宮

2024年龍年勳章

20G無限速「年卡」
150蚊平絕全港邊度搵

https://hk.finance.appledaily.co ... e/20180514/58188750

珍珠宮

2024年龍年勳章

amytang916 發表於 18-5-17 12:09
想請問剛買了一張3綠年卡俾阿仔用,如之後想keep號碼可以如何做呢?因聽說增值唔抵,但又想keep住綠卡號碼 ...

教你用 csl. Hello 儲值卡 HK$58 年費 Keep 手機號碼

https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/1680324/

別墅

PaPa 發表於 18-5-17 23:41
教你用 csl. Hello 儲值卡 HK$58 年費 Keep 手機號碼

https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/1680324/ ...

thank you! 但綠卡號碼可以帶到Hello card嗎?

伯爵府

PaPa 發表於 18-5-16 23:20
請問,hello 卡的用戶,如果致電或發短訊到csl, sun mobile 等用戶,會有特別優惠嗎?(i.e. 網內通話有豁免分鐘,網內短訊有豁免數量??)

別墅

amytang916 發表於 18-5-17 23:53
thank you! 但綠卡號碼可以帶到Hello card嗎?

唔得,想繼續用一定要增值。

別墅

akichanhn 發表於 18-5-18 08:32

thanks! 如帶綠卡no.上台得唔得呢?

珍珠宮

2024年龍年勳章

akichanhn 發表於 18-5-18 08:32

為什麼不可以?

珍珠宮

2024年龍年勳章

sumbaby2011 發表於 18-5-18 01:40
請問,hello 卡的用戶,如果致電或發短訊到csl, sun mobile 等用戶,會有特別優惠嗎?(i.e. 網內通話有豁 ...

https://www.hkcsl.com/en/hello-3g-prepaid-sim-card-philippines-connect/#SIMca

Local SMS

Intra Network => Free
Other Mobile Network => $0.50 / SMS

Effective 1 Oct 2016, Intra-network SMS is text SMS sent within Hong Kong to 1O1O, csl and SUN Mobile customers and is subject to a quota of 10,000 SMS units per calendar month ("Quota"). Unused Monthly Quota units cannot be carried forward to the next month and will be forfeited at the end of the relevant month. If the usage exceeds the Quota, the Thereafter Charge is $0.2 per Intra-network SMS. Inter-network SMS is text SMS sent within Hong Kong to other Hong Kong networks. International SMS is text SMS sent within Hong Kong to users of overseas networks. The Quota does not include Inter-network SMS and International SMS.

伯爵府

清楚晒! 真係唔該晒你!

別墅

感謝各位的分享,資料十分有用。想請教一下﹕

1. 3綠色20g那張卡有否行政費或其他雜費?因之前用過中國兒動$48那張,自己係咁扣行政費,搞到好快無晒用量。2.如只用一張年卡,沒有用基本計劃,通話分鐘有限制,會否用同一張卡,打whatsapp電話溝淡電話通話用量?

謝謝

別墅

PaPa 發表於 18-5-19 00:00
為什麼不可以?

原來係可以mnp. 去hello,我攪錯左

男爵府

lyh80115 發表於 18-5-15 08:14
有,又有好多選擇,例如有張用薯嘜通網絡嘅$130。

請問呢張好用嗎?限期到幾時?

首頁
23456...8

尾頁

跳至