自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Googlehehe 發表於 18-5-15 11:45
試過出外2天工作。。。
返到去屋企發現
D衫無洗過 又無收衫

應該唔會“淪陷”咁嚴重,一來有姐姐,就算我地兩個都走開,我先生同仔都會最少執好大家共用地方,如廳廚廁。
兩個自己張書枱範圍就好難講,但只要唔影響其他人或我要咩揾返出嚟,我一早已唔理那些兩個大小黑洞。

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

有我係到每日都淪陷一次,所以我日日好忙
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離。

子爵府

親子王國15週年勳章

屋企已經淪陷中
半日都唔掂,一日三餐屋企果個唔識煮飯,只會買外賣,買完外賣就會睇電視,地都唔拖,唔記得沖涼、食藥,然後就訓著。好彩屋企冇 BB,唔係真係會餓死。

別墅

回覆樓主:

試過掉低佢地去旅行12 日
佢地個世界無左我都得
c6 攪得掂

珍珠宮

好媽媽勳章

edutm 發表於 18-5-15 12:31
有姐姐,一般家務唔影響。最多係d細路欠交功課,帶漏野,全家夜晚好夜都唔訓....
...

「全家夜晚好夜都唔訓....」~
係囉,我唔在家,或好夜番,c6永遠唔識主動叫啲小朋友去瞓。試過我去飲,已經提早走,回到家過左平時上床的時間,但兩個仔女仲未刷牙。

伯爵府

回覆樓主

試過五日,返黎地下,衫,冇人做, 晚餐叫外賣, 阿囡話吾覺平時阿媽做咗咁多野,個下覺得自己好重要

水晶宮

回覆樓主

之前入院3日,冇咩事發生,我老公打理得好好,係阿仔返學有d甩漏

子爵府

虎到金來勳章

家務以前C6做, 而家有工人, 但小朋友方面一晚已經淪陷, 佢+我媽都攪唔掂要打黎求救

珍珠宮

回覆樓主:

前排突然入廠,一住就住左兩個星期,如果吾係C6第二日即返(平日外地工作),我諗一早已經淪陷(雖然有姐姐),不過即使有c6坐陣,亞仔啲功課一樣搞到亂七八糟(已經打曬電話問我),好彩係K3吾係小學咋

大宅

回覆樓主

5分鐘去個廁所出黎已經淪陷!剛執好既玩具,一轉眼又倒返曬出黎玩!

子爵府

amypekkle 發表於 18-5-16 08:37
「全家夜晚好夜都唔訓....」~
係囉,我唔在家,或好夜番,c6永遠唔識主動叫啲小朋友去瞓。試過我去飲,已 ...

呢個真係死症!
我老公都係咁

男爵府

大廚勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主

我老公十五歲出國留學,學會好獨立,所有家務都會做,我試過出國一星期,返到屋企完全無事。

男爵府

回覆 Googlehehe 的帖子

完全一樣,食完嘅外賣盒,杯麵,汽水罐,放滿枱,個煲湯渣發哂毛,嚇死!

伯爵府

回覆樓主

我屋企應該吾會淪陷,因為第一日已經發生內戰

大宅

回覆樓主:

我C6會執野洗野,應該無事

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主

無返嚟一日,全屋人著住對出街鞋行入屋周圍走,d衫成床都係,水壺無晒水

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

試過獨遊大阪七日,返屋企都無咩唔同,屋企得c6同阿囡,佢哋日日食飯盒
I 大蚊豬   

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

快即當日,慢則2至3日
[img]http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=212624&do=album&picid=839365[/img]

水晶宮

藍尾巴 發表於 18-5-16 03:26
10秒,我囡會喊到海嘯

大宅

回覆樓主:

原來大部分的老公會選擇餐餐食外賣

首頁

尾頁

跳至