自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

森永牛乳 發表於 18-5-15 17:43
今日睇到,参考下
係,我就係睇到呢張圖

大宅

kyliema2006 發表於 18-5-15 17:44
自己列番條實際家庭支出咪得囉,減去埋稅金仍有錢可儲,即係可負擔到。

不過,都要睇下妳們有冇甚麼終極目 ...
明白,多謝你嘅意見

別墅

ecling 發表於 18-5-15 18:39
Agent fee $12,000 以上。好彩個正常工人同你做到一個約,如果工人嚟 working holiday 體驗生活,玩一頭半 ...

無錯

大宅

回覆 c.hutchson 的帖子

真心討論 X 2, 如果我工人要求要錢自己買食物唔係唔得, 但我會叫佢油鹽糖醬油米AR果啲全部都自己買, 睇下佢一千蚊食到幾耐, 買米都唔知米貴

子爵府

北島 發表於 18-5-15 17:40
剛才喺網上睇到請工人嘅支出預算,每月人工、膳食津貼、家傭保險同來回機票等等,每個月大約要五千幾蚊。現 ...

請姐錢,我唔覺得你會有問題,但想提提,相處問題至大。。。大。。。大

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

唔止5600, 你預算7500會準確D。
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

象牙宮

北島 發表於 18-5-16 09:48
本來我同老公喺出面租屋住嘅,而家決定生咗就搬返去老爺奶奶度住,可以慳返租金水電煤,亦會喺慳咗嘅錢中抽 ...

帳面數就好睇,實際要坐低計下傾下!同老人家住,唔係個個都掂,就算自己阿媽都係咁話!我曾經試過中伏,仲要係自己阿媽,反而同奶奶住就無問題喎!希望你唔會出事啦!

首頁

尾頁

跳至