自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

晚媽媽唔小心跌爛左罐jam 名牌st dalfour喎 好辛苦先洗潔好 跟著個地板腐蝕到咁???!!!!!!! 新裝修左半年喳 都係歐洲磚喎 嬲爆 究竟有冇得救???!!!!!!!!!
忟爆自己

侯爵府

回覆樓主:

呵呵呵, 我仲惨, 俾狗尿乸到一達達,
用乜都搞唔掂.
不如試下将成塊磚圖上jam, 厚厚地咁乸翻平均D啦.

公爵府

回覆樓主

哇哇,咁食落肚仲危險,拉到咁

子爵府

十分鐘 發表於 18-5-16 02:37
哇哇,咁食落肚仲危險,拉到咁

哦!我都是食呢隻,點解會咁?

子爵府

回覆樓主

果jam乸到咁?好恐怖

珍珠宮

回覆樓主:

花咗都好過我
廚房有幾塊磚裂咗
都唔知點攪'

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

果醬都(那)到咁

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

twinki 發表於 18-5-16 01:09
晚媽媽唔小心跌爛左罐jam 名牌st dalfour喎 好辛苦先洗潔好 跟著個地板腐蝕到咁???!!!!!!! 新裝修左半年喳 ...
果Jam咋喎,攪到咁?係咪果Jam乾左咋,先用暖水抺抺睇下清唔清到?
再有個不負責任建議:
如果果jam都有咁大影響,用滲滿漂白水既紙巾,放上相同位置,10分鐘後再望望,我估應該去到d蹟。呢個係我滴到染髮濟落廁板既做法,10分鐘就可以光潔如新。
(不過我唔敢擔保架,你d磚咁化學,我都驚驚地會有反效果,你自己決定用唔用漂白水)

公爵府

jyjy1684825 發表於 18-5-16 01:39
呵呵呵, 我仲惨, 俾狗尿乸到一達達,
用乜都搞唔掂.
不如試下将成塊磚圖上jam, 厚厚地咁乸翻平均D啦.

咁咪要乸晒成間屋囉,
如果唔係咪剩得嗰一塊,好肉酸
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

子爵府

樓主,你用咩清潔塊地磚呀?如果用水,咁“乸“法又真係好誇張。

公爵府

回覆樓主

我覺得果jam恐怖啲喎,咁犀利嘅?
你用下潔而亮、激落君慢慢捽下睇下得唔得?
如果食左入去,漂白水都要試下,但塊磚以後會變啞色。

珍珠宮

回覆樓主:

唔係 “la", 係有印。
請問是否雲石? 我家同你一模一樣,我連益力多都會有印
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

珍珠宮

晚媽媽唔小心跌爛左罐jam 名牌st dalfour喎 好辛苦先洗潔好 跟著個地板腐蝕到咁???!!!!!!! 新裝修左半年喳 ...

咩牌子歐洲磚?!

更重要係之前用咩清潔?!我覺得係清潔唔乾淨而矣。

珍珠宮

回覆樓主

留毛學野。我塊雲石地磚都有個印清唔走。用漂白水,激落君試過唔得。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

貓頭雀 發表於 18-5-16 07:12
唔係 “la", 係有印。
請問是否雲石? 我家同你一模一樣,我連益力多都會有印 :ig ...
雲石係天然石,吸左顏色,應該冇得救。

子爵府

回覆樓主:

Jm試下呢隻……
真係好堅……
我試過黑醋染左瓷磚,用咩都搞唔掂……
後來用漂白水用棉花up過夜,之後再用呢隻野捽,就搞掂左……
不過我唔知瓷磚同雲石會不會產生的效果不同……
但可一試,都係$30零蚊

老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

twinki 發表於 18-5-15 12:09
你塊係意大利磗, 最好問下瓷磚公司用什麼清潔劑
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

chichiwing 發表於 18-5-16 02:56
果jam乸到咁?好恐怖

喺law

侯爵府

siufung 發表於 18-5-16 11:57
Jm試下呢隻……
真係好堅……
我試過黑醋染左瓷磚,用咩都搞唔掂……

我都有差唔多嘅野. 等我揀個位試試.
不過唔太樂觀.

瑪瑙宮

边个晚妈妈

首頁

尾頁

跳至