網購天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

Fab91 發表於 18-6-21 21:03
剛用完新德物流,402kg, 人民幣540, 另加100附加費,因我有件貨長220cm. 折合港幣$800 有找,我覺很好抵用 ...
正喎,大約1.5元

子爵府

剛用完新德物流,402kg, 人民幣540, 另加100附加費,因我有件貨長220cm. 折合港幣$800 有找,我覺很好抵用 ...

請問點搵呢間物流公司?

大宅

新德
http://xinde88.com/

大宅

【香港货运 香港物流 中国大陆广州深圳递送到香港快递运输集运服务】http://m.tb.cn/h.3YuERET 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述€eytf0Brq3Kn€后到淘♂寳♀[来自超级会员的分享]

子爵府

Fab91 發表於 18-6-29 07:53
【香港货运 香港物流 中国大陆广州深圳递送到香港快递运输集运服务】http://m.tb.cn/h.3YuERET 点击链接, ...

謝謝

男爵府

Fab91 發表於 18-6-29 07:50
新德

對不起想請教,正想淘一度金屬大門,估重約200kg及大體積約230cm×170cm,可以用新德運送嗎? 因平時只過小物品,從未試過買咁大件重物及利用私集,可否指教手續!

大宅

不知道送雪櫃得唔得? 加錢送走埋個舊雪櫃行嗎?

大宅

97+01 發表於 18-7-2 01:06
對不起想請教,正想淘一度金屬大門,估重約200kg及大體積約230cm×170cm,可以用新德運送嗎? 因平時只過小 ...

可以. 如以每 kg 1.5元計(人仔), 200kg 大約要 300元, 另加超長件附加費 100元, 實際運費於出貨前旺旺客服確認.

現在你只須通知賣家把大門發到新德物流的地址, 再到新德的網頁註冊會員, 用運單號登記你的貨, 貨到了你會收到電郵通知, 然後你旺旺新德客服出貨到你的香港地址, 他們會計算收費, 你再到淘寶內付款, 就可以了. 注意是樓下交收, 你自己要想辦法搬上樓.

琥珀宮

oneone11 發表於 18-5-19 02:35
我運大件貨會用國際快遞新德物流,最低消費300蚊,包200kg,過咗都係1.5/kg,另外港島區要加80附加費,新界 ...

大宅

cfaye 發表於 18-7-2 01:36

應該所有快遞和物流都可運雪櫃. 送貨上樓同埋送走舊雪櫃就視乎個別快遞和物流, 你自己私下同送貨的司機傾. 另一做法是, 如果你家附近有垃圾收集站, 你可以試下俾錢果度d人叫佢哋幫你掉舊雪櫃.

男爵府

Fab91 發表於 18-7-2 08:42
可以. 如以每 kg 1.5元計(人仔), 200kg 大約要 300元, 另加超長件附加費 100元, 實際運費於出貨前旺旺客服 ...

唔該你呀,等我試吓先

珍珠宮

點樣填佢嘅地址呀?唔識點用

大宅

Moti 發表於 18-7-5 07:21
點樣填佢嘅地址呀?唔識點用

佢哋網頁有教...
http://www.xinde88.com/ur/ni/l8k51cp9o0dsf8ahmjgujpkl2t.html

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

cfaye 發表於 18-7-2 01:36
找收買佬送走舊雪櫃,做物流唔一定包送上門
點對點包上門,但比較貴

侯爵府

Fab91 發表於 18-6-29 07:50
新德
今日 WeChat 新德 ,客服反應快。等裝修完找他們送傢俬

男爵府

Fab91 發表於 18-7-2 08:42
可以. 如以每 kg 1.5元計(人仔), 200kg 大約要 300元, 另加超長件附加費 100元, 實際運費於出貨前旺旺客服 ...

jm求救呀,要求運貨係咪即申請打包呀? 我剛申請打包後在物流查詢見"已申請" 就唔知要做乜喇,無叫我比錢及點比錢,佢網頁嘅教學版面我又揾唔到,唔知係咪轉左,客服又無反應,唔知係咪收左工,你教唔教到我呀,唔該你

侯爵府

97+01 發表於 18-7-18 20:35
jm求救呀,要求運貨係咪即申請打包呀? 我剛申請打包後在物流查詢見"已申請" 就唔知要做乜喇,無叫我比錢及 ...
佢有 wechat, 明天 問客服

大宅

97+01 發表於 18-7-18 20:35
jm求救呀,要求運貨係咪即申請打包呀? 我剛申請打包後在物流查詢見"已申請" 就唔知要做乜喇,無叫我比錢及 ...

客服會旺旺你, 或你可主動旺旺他們. 他們要等貨倉打包後才計算出實際運費, 之後佢會話俾你知點俾錢. 另外, 他們早上較忙, 因要出昨日的貨. 不必擔心, 你昨晚下單打包, 今天應可出貨, 一般來說明日會到你樓下.

我之前的訊息給你參考 (我的貨共402kg)

侯爵府

BBball 發表於 18-6-19 13:42
請問樓主,最後選擇了那間集運公司?
今次 點對點服務不錯。

下次會試新德。

男爵府

Fab91 發表於 18-7-19 09:49
客服會旺旺你, 或你可主動旺旺他們. 他們要等貨倉打包後才計算出實際運費, 之後佢會話俾你知點俾錢. 另外, ...

唔該哂你, 客服今朝已旺旺我, 步驟同你嘅一样, 佢地客服態度好好同幾幫到手, 暫時幾滿意, 睇埋聽日收貨如何, 先多謝介紹

佢地係咪真係貨車邊交收㗎? 會唔會幫手搬幾步入大厦樓下㗎?

首頁

尾頁

跳至