意見反饋
義工

自由講場 今日: 456|主題: 1005650

跳至
身邊多自我中心,又勁負能量既人嗎?  

大宅

國民生產總值:2284

我覺得一個都嫌多,但我身邊有兩個。成日聽佢地呻,覺得好煩。我多數都唔理,唔回應,但佢地講極都仲有。

琥珀宮

國民生產總值:173334

2018勳章

katyiplee 發表於 18-5-16 09:03
我覺得一個都嫌多,但我身邊有兩個。成日聽佢地呻,覺得好煩。我多數都唔理,唔回應,但佢地講極都仲有。
...

介紹佢兩位認識互呻 可能負負得正

珊瑚宮

國民生產總值:117323

2018勳章

有 !每次都無限loop,煩爆,我地唔理佢的。

子爵府

國民生產總值:11131

2018勳章

mercurycc 發表於 18-5-16 09:23
有 !每次都無限loop,煩爆,我地唔理佢的。
你都好可以唔理, 但果個係我家人, 無得唔理

大宅

bero 發表於 18-5-16 09:25
你都好可以唔理, 但果個係我家人, 無得唔理

一個我99,一個我隔離同事。我而家會十次應一次

大宅

Poyau 發表於 18-5-16 09:18

係咁科學就好

子爵府

國民生產總值:11953

BK Milk勳章

回覆樓主

呢個人係我亞媽,又唔可以唔理佢,唉,每次聽完佢呻都唔舒服幾日,只係打電話都咁強大負能,所以我見面一定帶埋丈夫,因為佢係度我媽就唔會呻

伯爵府

國民生產總值:17736

回覆樓主:

我好怕,因為我有個好親的親人係咁,我由小學開始就做佢的堆填區。不過可能聽到爆晒quota,近2年我覺得好頂唔順。一係選擇性失聰,一係佢講我就tune out。

子爵府

國民生產總值:11131

2018勳章

katyiplee 發表於 18-5-16 09:27
而家好似梗有一個係左近

大宅

回覆樓主:

呢D係咪叫見怪不怪
我覺得每個人都有自己既情緒,咁當然講左出黎佢地係舒服d.但我好多時覺得佢地呻埋d雞毛蒜皮既事,成日都覺得佢自己好慘。但慘過佢地,大有人在。我地要感恩自己唔係最慘

珍珠宮

國民生產總值:33722

好提議,等佢地以毒攻毒,中和返~
回樓主,我啲朋友啲親戚中有依啲人,但一個吳好彩,某啲原因佢介紹左佢親戚我識,為著朋友同家人啲難處,我只可以同佢保持距離

大宅

Angel_Rose 發表於 18-5-16 10:15
好提議,等佢地以毒攻毒,中和返~
回樓主,我啲朋友啲親戚中有依啲人,但一個吳好彩,某啲原因佢介紹左佢親戚我 ...

講笑就得,現實邊有可能。介紹完可能後果更糟

公爵府

國民生產總值:25918

katyiplee 發表於 18-5-16 09:27

隔離同事可怕過99 一日對足九小時,無得走。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

水晶宮

國民生產總值:66645

HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

哈哈

珍珠宮

國民生產總值:33722

katyiplee 發表於 18-5-16 10:17
講笑就得,現實邊有可能。介紹完可能後果更糟
現實真係有人咁做!我契姐啲朋友,有啲我都識,當中有二人已反面,契姐想佢地和好,就搵佢地做姐妹,想趁機令佢地和好,同時契姐搵我做全日司儀,上午帶rundown,講吉利說話,夜晚先正式司儀,同時要我睇實果兩個毒毒的朋友,以防出事,但最終你講中左,係出左事呀,契姐事後怨我辦事不力

大宅

Angel_Rose 發表於 18-5-16 10:39
現實真係有人咁做!我契姐啲朋友,有啲我都識,當中有二人已反面,契姐想佢地和好,就搵佢地做姐妹,想趁機令佢地 ...

負負得爆負

水晶宮

國民生產總值:70288

回覆樓主

有,全部係同事,有個個樣掩掩悶悶,講野hee hee 鞋鞋,有個女嘅成日講呢個衰嗰個衰,又鬼煩!

子爵府

國民生產總值:13615

回覆樓主

好釆一個都。有都俾我鬧走。一有人煩我都會勁燥狂。嗔得多一定俾我鬧得好金。真係冇人中意聽真話。你試下句句到肉,佢地走得走唔切。

水晶宮

國民生產總值:55939

2018復活節勳章 2018勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

katyiplee 發表於 18-5-16 09:03
...

都有,我幾怕呢種人,會自動skip或避開。最好冇交流。我既時間好寶貴,冇空間浪費時間係佢地身上。

大宅

國民生產總值:4814

回覆樓主

有,隔離部門個女人,
見親佢行過來我都避開。

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.