婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

坐骨神經痛

請問有此病的媽咪,你地用咩方法醫,有冇醫生介紹?

勞煩哂!

伯爵府

Re: 坐骨神經痛

去看脊骨神經科醫生,做物理治療。

男爵府

畀面勳章

我都有呢個絕症呀 :cry: 試過兩隻腳冇晒力,痳木晒,,,喺e院坐咗4-5日輪椅呀 :cry: 一翻風落雨...就嚟料ga la....唉...而家冇做physio喇(拉腰)....痛到頂唔順咪食特效藥lor

伯爵府

牛年勳章

我老公都係咁
睇左醫生, 做左物理治療
依家都仲痛

仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

洋房

多謝kum多位媽咪回應,
我last night忍唔住痛去睇自己調理開身體既中醫度問,佢話呢個病係因為神經發炎or軟骨移位壓住d神經線,中藥可以幫到消炎同行血. 我last night食了一劑中藥,其中有田七,last night可以睡到,今早真係唔痛,不過而家就有d痛,始終都係食了一劑.仲要keep住食藥啊.

男爵府

I also have this problem since 16 yrs old after car accident, and be worst after my son birth.
I had tried the most pain one time is I can't move, and lie on the bed 5 days, even sleep also feel very pain, and need to have 2 people hold me, if I want to go to toliet.

MI go to see 趺打, and the 師傅 teach me some exercise to reduce the pain, I had 4 yrs no pain.
:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

洋房

what exercise, could you describe it???

大宅

我之前痛到好辛苦, 試過好多辦法都唔得,
我老公買左一隻產品比我食, 慢慢無咁痛....
最初都覺得幾貴 , 但我做左vip 就平dd啦.....
好過痛啦.......

洋房

Dear Mrs Chan

could you pm me what the product is.

Many thanks

複式洋房

我懷孕七個月時又是因為bb太重引致坐骨神經痛, 生完因為要餵人奶,所以要長期坐,所以仲痛. 我的物理治療師教我平躺曲膝,然後將雙膝慢慢擺動(同一方向), 但角度不用太大約30至40度, 每日做兩組, 每組約100次可有助脊椎骨回復正常位置. 我現在已好轉, 希望有用
Please visit: http://www.ycomehere.com/

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

我都有呢個毛病, 睇咗成年物理治療都冇用, 後來睇咗個骨傷科的中醫師, 比佢手療, 做返好, 依家唔痛啦!

民房

wyl,

可唔可以比 d information呀!因為我條頸都歪歪地呀!所以我成日都會頭痛....唔該!
同埋貴唔貴呀!因我先前是睇物理治療好貴....

:lol: :lol: :lol: :lol:

民房

wyl,

可唔可以比 d information呀!因為我條頸都歪歪地呀!所以我成日都會頭痛....唔該!
同埋貴唔貴呀!因我先前是睇物理治療好貴....

:lol: :lol: :lol: :lol:

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

山楂,
pls check PM.

首頁

尾頁

跳至