自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

今日帶阿女驗視力,左眼近視75,右眼散光50,視光師話過幾個月再去驗,如果一百五十就要帶眼鏡,其實宜家使唔使去配返副眼鏡被佢返學上課,唔係好明白,所以上嚟問下,謝謝

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

上堂坐得前, 應該無大影響佢睇野!!

寶石宮

2023年兔年勳章

小靜B 發表於 18-5-16 13:47
今日帶阿女驗視力,左眼近視75,右眼散光50,視光師話過幾個月再去驗,如果一百五十就要帶眼鏡,其實宜家使 ...

可以問吓小朋友上堂睇嘢有無問題

侯爵府

今日帶阿女驗視力,左眼近視75,右眼散光50,視光師話過幾個月再去驗,如果一百五十就要帶眼鏡,其實宜家使 ...

100度以下,上課睇黑板應該應付到,不過小學發育期加深近視會加得快,你要keep住check,留意佢平日坐姿,寫字姿勢,睇野有無濛起雙眼,如果看不清再用力瞇起雙眼睇野,會深得快。

2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

問阿女有冇需要?

水晶宮

暫時應該無需要.
75度ok 的,
不過過100度應該要配,

應該好快要配..

別墅

呢個度數應該唔駛
我當初都係過150 先配第一副

子爵府

回覆樓主

ok啊,感謝各位jm

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至