懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

現在20w 第一胎,因為唔想食全餐,又見寶血佢有package,都好似唔算貴,
所以想去寶血開刀,有沒有同路人/曾經係寶血到開過刀的jm可以分享下經驗呀?

複式洋房

rec 發表於 18-5-19 14:00
現在20w 第一胎,因為唔想食全餐,又見寶血佢有package,都好似唔算貴,
所以想去寶血開刀,有沒有同路人/ ...

設備好新!姑娘好好!香港人可以免費upgrade 2人房!好清靜!

大宅

Katherina520 發表於 18-5-21 22:05
設備好新!姑娘好好!香港人可以免費upgrade 2人房!好清靜!
想問你搵邊位醫生開刀呀?

複式洋房

rec 發表於 18-5-19 14:00
所以想去寶血開刀,有沒有同路人/ ...

超好! highly recommended !我兩胎都喺寶血,張智醫生接生
姑娘好,清潔姐姐都好 nice
細醫院所以好清靜,可以好好休息
港人媽媽免費upgrade 二人房,同big 6媽媽分開 (雖然餵人奶時會一齊喺同一個哺乳室,有時會傾2句,佢地都無乜嘢嘅)

大宅

loobeebee 發表於 18-5-21 23:01
超好! highly recommended !我兩胎都喺寶血,張智醫生接生
姑娘好,清潔姐姐都好 nice
細醫院所以好清靜 ...
我本身都想搵張智醫生,但早幾日打去話張醫生唔同佢地合作啦,
朋友有搵過黃建新開刀,所以我諗住搵黃醫生開刀。

想問你係唔係join package?同埋有咩其他收費係唔包?
知唔知bb如果要照燈的話,要加幾多錢?
謝謝。

複式洋房

rec 發表於 18-5-21 23:22
我本身都想搵張智醫生,但早幾日打去話張醫生唔同佢地合作啦,
朋友有搵過黃建新開刀,所以我諗住搵黃醫生 ...

佢話唔再合作係張智唔再喺寶血開刀定唔再睇症咋??佢之前有喺寶血睇症,但超full, 所以我一路都係去佢診所睇嘅
至於package, 我之前去比訂金時個職員話其實係無得唔 join 㗎喎,我唔 sure 我有無理解錯,你最好打去問淸楚
但比個idea 你,我第一次阿B早咗穿水,要緊急開刀,加20%價。第二次要擇時辰,醫生、醫院、麻醉師統統又要加錢,兩次最後大概75k埋單。依個價應該係平通街。如果正正常常應該50k左右 搞掂
其實基本上咩都包,佢個走佬袋連m巾,網衭,牙刷,涮囗杯shampoo ,shower gel, shower cap都有, 我只是帶咗睡衣拖鞋就搞掂。食D餐都reasonably priced

我兩個B都touch wood 好彩唔洗照燈,所以唔清楚

大宅

回覆 rec 的帖子

寶血話唔再合作????因為我都搵張智產檢想係寶血生

大宅

chowyanyan68 發表於 18-5-22 08:36
回覆 rec 的帖子

寶血話唔再合作????因為我都搵張智產檢想係寶血生

我早幾日打去寶血話想搵張醫生產檢同開刀,
個姑娘話張醫生應該就來唔同我地合作啦

你可以打去再問下既

大宅

loobeebee 發表於 18-5-21 23:40

佢話唔再合作係張智唔再喺寶血開刀定唔再睇症咋?:questi ...

謝謝你的分享
咁你本身係預計幾多w開刀ga?
如果緊急依個價都唔算貴既

複式洋房

rec 發表於 18-5-21 22:26
想問你搵邊位醫生開刀呀?

我搵陳樹武

大宅

回覆 rec 的帖子

我黎緊下星期去張智葵芳診所產檢希望10月生時佢仲會掛寶血

複式洋房

rec 發表於 18-5-22 09:23
謝謝你的分享
咁你本身係預計幾多w開刀ga?
如果緊急依個價都唔算貴既

我係預得遲嘅,成39w, 因為又係擇時辰
但張醫生算係咁,擇時辰如果喺正常 office hour 都唔會加錢㗎

大宅

loobeebee 發表於 18-5-22 15:16

我係預得遲嘅,成39w, 因為又係擇時辰

請問你擇時辰開刀,醫院要加幾錢?

首頁

尾頁

跳至