親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

身在東京, 去親d mall都係細細個counter, 請問邊間最多款?

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Super-Man 發表於 18-5-19 17:25
身在東京, 去親d mall都係細細個counter, 請問邊間最多款?

原宿旗艦店

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

再& then 丸之內不算細

象牙宮

去原宿HEAD PORTER, 不過唔太齊款,勁多香港人。

珍珠宮

回覆樓主:

原宿Head Porter 只賣Head Porter 既款,一般Porter 要去百貨内的Porter counter買!

wcpcelia    發表於 18-5-23 17:34
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

大宅

回覆樓主

請問係咪有分兩條line 一條係 Toyko Porter, 另一仔係咩? 係分開店先買到嗎?

侯爵府

wai001 發表於 18-5-19 21:57
原宿Head Porter 只賣Head Porter 既款,一般Porter 要去百貨内的Porter counter買!

我去左幾個counter都係好少款

珍珠宮

回覆樓主:

https://travel.ulifestyle.com.hk/spot/detail/3207/表參道-kura-chika-yoshida
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

wai001 發表於 18-5-20 09:29
https://travel.ulifestyle.com.hk/spot/detail/3207/表參道-kura-chika-yoshida

表參道 Kura Chika Yoshida

珍珠宮

wai001 發表於 18-5-20 09:33
表參道 Kura Chika Yoshida

前往方法

路線 - 步行

起點: Tokyo Metro 千代田綫表參道駅 A1 出口

LV 專門店後面

需時:3 分鐘

wcpcelia    發表於 18-5-23 17:35

珍珠宮

1928mickey 發表於 18-5-19 18:12
再& then 丸之內不算細

丸之內

水晶宮

表參道嗰間啦 !!

侯爵府

回覆樓主:

去左吉祥寺間parco 買到了, 謝謝各位

珍珠宮

sammag 發表於 18-5-19 22:24
請問係咪有分兩條line 一條係 Toyko Porter, 另一仔係咩? 係分開店先買到嗎?
...

1) Porter Tokyo
2) Headporter
(分開專門店出售的)

珍珠宮

sammag 發表於 18-5-19 22:24
...

https://www.google.com.hk/amp/s/kknews.cc/zh-hk/fashion/jzpvqve.amp

珍珠宮

wai001 發表於 18-5-23 17:51
(分開專門店出售的)

Porter Tokyo 是一般日版的吉田包。而Porter 與潮流教父藤原浩合作(crossover),推出了一條高端線,名為「Head Porter」。

這是兩者之分別,但兩者出的包包都一定是[made in Japan]的!

大宅

wai001 發表於 18-5-23 18:15
https://www.google.com.hk/amp/s/kknews.cc/zh-hk/fashion/jzpvqve.amp

thanks

珍珠宮

wai001 發表於 18-5-23 18:21
Porter Tokyo 是一般日版的吉田包。而Porter 與潮流教父藤原浩合作(crossover),推出了一條高端線,名為「 ...

Head Porter 袋的tag 是會註明是 Head Porter 的!

珍珠宮

wai001 發表於 18-5-24 17:35
Head Porter 袋的tag 是會註明是 Head Porter 的!

Porter tag VS Head Porter tag

珍珠宮

wai001 發表於 18-5-23 17:51
(分開專門店出售的)

我都只like Porter Tokyo & Head Porter,但-D都吾like Porter International!

首頁

尾頁

跳至