自由講場

跳至
Del  

首頁

尾頁

別墅

回覆樓主

12個鐘真係唔會有人做
仲要得14k
寧願番份九個鐘11k 既文職好過

子爵府

祖明 發表於 18-5-22 01:48
打電話嚟話想見工,講好人工、工作時間同負責範圍,我問應徴者清唔清楚?仲有冇其他嘢想問?
佢哋個個都囗 ...
坦白講,你份工條件真係好刻薄。。。。最攞命係工時太長,真係要斷六親先得,唔使指意返屋企同屋企人食下飯。。。。計埋返放工時間,休息時間都無。。。

大宅

祖明 發表於 18-5-22 16:46
地盤辛苦好多

辛苦極都未試過請唔到人。

男爵府

祖明 發表於 18-5-22 12:24
做開呢行個個都知工時係要咁長,初入行乜都唔識,起薪點都係萬幾,但肯學肯做人工會好快升,有D入行5、6年 ...

做5,6年先有2萬?好似你咁既工作內容 去王維基度做都已經有 人地每月6日例假 返9-7 OT又有錢

公爵府

玩具勳章 陪月勳章

jojoplanet 發表於 18-5-22 15:28
我成日覺得做請前線員工既人幾慘。流動性大請極請唔完。

我份工就勁多人爭崩頭,我都係做前線,時間就都閒閒地返十一個幾鐘,但人工高,福利好,所以勁多人想入

男爵府

回覆樓主:

我都係出份糧請人啫,每樣工種資薪唔同,冇得比較,厭出手低可以當冇睇過,唔需要又話刻薄又斷6親,唔再講嘞!

子爵府

回覆樓主

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

?????

請到人
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

祖明 發表於 18-5-22 21:18
我都係出份糧請人啫,每樣工種資薪唔同,冇得比較,厭出手低可以當冇睇過,唔需要又話刻薄又斷6親,唔再講 ...

斷6親都是客觀講法啫。一日在街起碼14小時,仲不是斷六親??

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

首頁

尾頁

跳至