親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

claudialuk2011 發表於 18-9-6 10:06
記得你要book twin room 才free 2 小朋友!

double 可瞓到4 人都幾叻

伯爵府

youhello507 發表於 18-9-6 12:31
double 可瞓到4 人都幾叻

人地規則!不是可不可行
FYI:我試過!因為窮

別墅

想問問, 我如果坐南海電鐵, 由關西機場站去到難波站, 之後應該再用咩方法去 comfort hotel osaka shinsaibashi? 睇左一輪GOOGLE MAP都唔多明.........要再轉大阪地鐵在心齌槁站出? 咁係咪南海電鐵難波站果個位已經有地鐵轉? 好似九龍塘站咁?

子爵府

2849 發表於 18-9-21 12:33
想問問, 我如果坐南海電鐵, 由關西機場站去到難波站, 之後應該再用咩方法去 comfort hotel osaka shinsaiba ...

你都可以咁講嘅
南海電鐵 月台 出去
自動電梯 好似落兩層
好清晰指示
御堂筋線搭一個站

其實南海電鐵站路面行過去都係13分鐘
但係心齋橋站路面行過去都要4分鐘喎

別墅

有時上黎BK問真係好, 太多日本達人........我去到買張Icoca卡用盡佢, 車行幾分鐘, 好過人行幾分鐘, 拖住個細路&行李已夠煩, 仲要搵路行13分鐘, 我寧願坐一個站再行4分鐘

禁止訪問

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

2849 發表於 18-9-21 12:33
想問問, 我如果坐南海電鐵, 由關西機場站去到難波站, 之後應該再用咩方法去 comfort hotel osaka shinsaiba ...

我係去到南海電鐵跟google map行去酒店的。
我個時仲行埋去黑門買少少野食先行返酒店。
轉地鐵黎都可能行到去酒店了。

大宅

好媽媽勳章

yuensiu 發表於 18-5-22 10:22
之前有jm問comfort hotel剛剛住完
去機場時坐南海電鐵,再行去酒店都方便。走時亦試了在長堀橋站坐車去天下 ...

JM ,請問在當地買什麼电話咭最方便?另外,你帶小朋友去了什麼地點玩?可否分享?

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

trintrinmum2007 發表於 18-9-22 11:00
JM ,請問在當地買什麼电話咭最方便?另外,你帶小朋友去了什麼地點玩?可否分享?
...

上網卡我買自由鳥ok呀。

我個遊記你可以去睇下
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21534708

男爵府

yuensiu 發表於 18-5-22 10:22
之前有jm問comfort hotel剛剛住完
去機場時坐南海電鐵,再行去酒店都方便。走時亦試了在長堀橋站坐車去天下 ...

我住過和歌山Comfort Hotel ,價格ok,一間雙人房$5400yen, 最欣賞它的早餐,好過東横Inn很多。

首頁

尾頁

跳至