自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

又一個令人眼界大開嘅港媽.....

http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1221789/

點解可以自我中心成咁?下次皇后出巡記住搵個太監服侍。

伯爵府

回覆樓主

唉、就係呢啲人搞到個社會愈來愈唔鍾意大肚婆同小朋友

bb有個佢做媽媽真慘

伯爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

佢應該留係屋企, 出街周圍都好危險

伯爵府

回覆樓主:

其實盲果個咪係佢囉、咁都睇唔到

kkmimi    發表於 18-5-22 17:16

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

回覆樓主

咪係咪出街啦咁巴閉,我就係成日見到好多要護住個肚,行到擋住你唔好埋佢身,咁驚咪出街啦

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

呢D人真係刻薄+無品到一個點

大宅

OforOsaka 發表於 18-5-22 13:18
唉、就係呢啲人搞到個社會愈來愈唔鍾意大肚婆同小朋友

bb有個佢做媽媽真慘

同意!大肚婆已經俾人label成大哂,就係多得呢D娘娘........

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

Renu 發表於 18-5-22 13:16

http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1221789/
做媽媽,自己行路都咁唔小心,將來拖個細既出街點算?宜家開始,就要訓練自己細心d了,否則個仔將來係咁跌,仲心痛!

伯爵府

回覆樓主:

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我想知啲人點回應佢

子爵府

第一日黎香港行街?

大宅

回覆樓主:

我前排先唸緊其實好多地方都冇盲人路,又冇ramp俾輪椅

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

男爵府

回覆樓主

佢放上上水人大聯盟,可能係上水人,可能係B6嫁港伯果D,D喼神唔阻佢,反而盲人輔助設施阻佢,痴筋!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

香港有這類設施已經好耐啦,仲陸續擴展。
除非佢發雞盲,所以睇唔到⋯⋯

仲要做「鄉講人」要習慣吓。

男爵府

Renu 發表於 18-5-22 13:24
同意!大肚婆已經俾人label成大哂,就係多得呢D娘娘........

同意,但我覺得係個人問題多D,佢如果唔係大肚,但又扭親,佢都會咁講

侯爵府

回覆樓主:

多得有啲人成日promote大肚婆要錫到燶,等人人都覺得自己係女王

利申: 已生左2個

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢篇文唔係收咗x咩?

公爵府

chhappy 發表於 18-5-22 13:36
佢放上上水人大聯盟,可能係上水人,可能係B6嫁港伯果D,D喼神唔阻佢,反而盲人輔助設施阻佢,痴筋!
...

老實講,覺得大肚大晒嘅通常係hk 人。。。。

珍珠宮

唉。。。咁難道盲人就不能周街行嗎?

盲人行盲人瓦也不會扭親,那么呢位女士比盲人更

首頁
12345...6

尾頁

跳至