自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我講緊既係坐巴士,2公婆6x左右。個老婆坐前面老公坐後面,個老婆係咁係窗同椅中間條空隙度同個老公係咁傾計........我唔想知道你d野囉,又煩又嘈

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

哈哈,有D人就係鐘意咁架

男爵府

回覆樓主:

我見個四個人唔知朋友定親戚,分開兩邊前後,即每人各坐一排窗口位,但又要係咁傾,迫全車人聽

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

LOVEJELLY 發表於 18-5-22 14:03
我見個四個人唔知朋友定親戚,分開兩邊前後,即每人各坐一排窗口位,但又要係咁傾,迫全車人聽
...
呢做仲黑人憎

子爵府

michelle071180 發表於 18-5-22 13:55
我講緊既係坐巴士,2公婆6x左右。個老婆坐前面老公坐後面,個老婆係咁係窗同椅中間條空隙度同個老公係咁傾 ...

好多呀姐都係甘

瑪瑙宮

michelle071180 發表於 18-5-22 13:55
我講緊既係坐巴士,2公婆6x左右。個老婆坐前面老公坐後面,個老婆係咁係窗同椅中間條空隙度同個老公係咁傾 ...

咁你唔好坐佢隔離囉

珍珠宮

會唔會佢地上車時已經得呢個pattern, 即前後雙人座位都係各自得返一個吉位?
不過如果有人起身落車, 佢地唔坐返一齊兼咁大聲講野真係好討厭。
我見過類似咁,
另一乘客頂唔順, 問佢地, 不如我同你地換位?
兩公婆即刻收聲唔敢再講野

寶石宮

2024年龍年勳章

幸福可以好簡單

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主

啲大陸遊客都好鍾意咁,跟住好大聲傾計

男爵府

回覆樓主

通常自私既夫婦都會咁(除非行動不便/拎住好多野)!

男爵府

減齡達人勳章

回覆樓主

佢地覺得分開坐先舒服嘛 尤其而家夏天 每個人都可以兩個風口位吹住

michelle071180    發表於 18-5-22 15:33

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

回覆樓主

有位佢地鍾意咪分開囉, 但又要大聲講野就超討厭啦!

水晶宮

熱血金章

回覆樓主:

搭飛機我就會前後坐,因為我地都要坐路口,不過我地唔傾計的

子爵府

回覆樓主:

我上次坐飛機,排位係三三,我兩大一小都要分開坐,原來有一班鬼佬成十個人全部要晒走郎位,明明係couple,一家人都要分開坐

禁止訪問

水晶宮

goat 發表於 18-5-22 14:11
會唔會佢地上車時已經得呢個pattern, 即前後雙人座位都係各自得返一個吉位?
不過如果有人起身落車, 佢地唔 ...
佢地分明想獨霸每人一個孖位唔痴埋怨齊坐喇,因為個男人要擺個背囊

公爵府

回覆樓主:

見一家4口,分4個角坐,仲大聲傾計,痴狗線
恭賀新禧,迎春接福!

水晶宮

walc 發表於 18-5-22 15:30
可能太迫
個老公瘦底,老婆就唔知喇,我覺得佢地分開坐想舒服d唔洗夏天痴笠笠囉

侯爵府

畀面勳章

坐巴士都仲好d
復活節去俄羅斯返香港
凌晨機 坐十個鐘
攰到癲
兩條走廊 每人坐單邊窗口位
成十個人一齊
對面大大聲傾計

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

個個都想坐窗口,自私精

首頁

尾頁

跳至