家庭理財

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

回覆 crystal媽咪 的帖子

我會香港報案,報大陸冇用的佢地重話等如佢買咗D老鼠貨佢又唔知,而家賣咗比我,何罪之有!

大宅

回覆 pat614 的帖子

快!真人真事煩死我,

男爵府

你在香港報警,話比左錢找換店,但找換店沒有在大陸比錢給我,(我真的在大陸沒有收到找換店的錢)

大宅

回覆 88m 的帖子

是有收錢入咗户口即時凍結,第二日取錢先知轉錢比我的人是涉嫌詐騙:
佢哋話點解唔即時提走D錢,我唔知滙錢好似做賊咁,如果咁大風險, 又要勞氣又要煩
比我膁3O%都唔制

男爵府

回覆樓主:

我地都係搵呢間匯錢,佢哋 d 職員真係好衰,由其係葵涌果個女人,搵佢匯錢仲要受佢氣,只有佢講,吾俾你問

大宅

回覆 新年12 的帖子

我就係呢間啊!同佢理論重要粗口爛舌,

大宅

新年12 發表於 18-5-23 20:22
我地都係搵呢間匯錢,佢哋 d 職員真係好衰,由其係葵涌果個女人,搵佢匯錢仲要受佢氣,只有佢講,吾俾你問
...
我出事就係呢間,同佢地滙錢最少都有五六年,使唔使一出事就置身事外,粗口婆一名,

男爵府

leungwl 發表於 18-5-23 20:32
我出事就係呢間,同佢地滙錢最少都有五六年,使唔使一出事就置身事外,粗口婆一名, ...

就因為佢,我吾再同佢有往來,但公司需要經常匯錢上大陸,老闆又覺得呢間找換店多分店,規模大,所以轉左搵荃灣分店,果間 d 人好少少啦

男爵府

回覆樓主:

我覺得果個女人有 D 燥狂

大宅

新年12 發表於 18-5-23 20:36
就因為佢,我吾再同佢有往來,但公司需要經常匯錢上大陸,老闆又覺得呢間找換店多分店,規模大,所以轉左 ...
但如果出咗事,佢哋只會叫你耐心等公安查,佢老細都答唔到等到幾時!三至五年都有可能,到時收唔收到都唔係佢地責任!同你公司講真的要諗清楚

男爵府

回覆樓主:

我已即時同老闆係 whatsapp 報告左,點樣決定就等佢自己諗,我不嬲都吾鐘意呢間野,但吾知係咪間間找換店 D 職員都咁衰係正常

子爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

咁危險?我公司都成日搵許氏匯錢,唔知會唔會都有呢個危機?但銀行係匯唔到人仔,想匯人仔都要經呢d錢莊,仲有咩辦法?

琥珀宮

leungwl 發表於 18-5-23 19:54
回覆 crystal媽咪 的帖子

我會香港報案,報大陸冇用的佢地重話等如佢買咗D老鼠貨佢又唔知,而家賣咗比我, ...

而家係你自己內地銀行戶口,被內地公安凍結,係香港報警,點會有用?告邊個?

大宅

小小郭c奶 發表於 18-5-23 21:33
咁危險?我公司都成日搵許氏匯錢,唔知會唔會都有呢個危機?但銀行係匯唔到人仔,想匯人仔都要經呢d錢莊, ...
出事之後我都問個D朋友,佢話人哋出咗問題都有跟進負吓責任,唔係佢地咁,話佢都係受害者,佢哋做唔到咩,耐心D等

禁止訪問

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

小小郭c奶 發表於 18-5-23 21:33
咁危險?我公司都成日搵許氏匯錢,唔知會唔會都有呢個危機?但銀行係匯唔到人仔,想匯人仔都要經呢d錢莊, ...

我匯了十幾年,每年幾十次,從沒有出事,但聽過一次有人出事,但不知道最後結果怎樣.......

所以最好是2個户口,收款後便立刻轉走畢款項~

其實在香港中小企,同大陸做生意買賣,經找換店匯款是非常普遍~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔係掛,係咪真公安黎架

大宅

回覆 新年12 的帖子

我係成日有人民幣入比找換店,然後佢地比番港紙我,其實有咩辦法,其實都好唔想用找換店

大宅

大力大力 發表於 18-5-24 06:45
我匯了十幾年,每年幾十次,從沒有出事,但聽過一次有人出事,但不知道最後結果怎樣.......

所以最好是2 ...
我每年都滙十多二十次,但是一次出事就玩死,最可惡的是找換店唔想理你,由得你自己追一D商業道德都冇,

大宅

88m 發表於 18-5-23 19:57
你在香港報警,話比左錢找換店,但找換店沒有在大陸比錢給我,(我真的在大陸沒有收到找換店的錢) ...
咁樣講變成假口供,

首頁
12345...7

尾頁

跳至