自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實有冇裝修物料可以預防樓上嘈音?樓上小朋友有時發癲上來可以嘈一日,而且佢屋企人好喜歡製造嘈音,好煩,管理處/報警都試過!

伯爵府

回覆樓主

留毛

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

任得d細路係屋企追趕跑跳個地板足成日而唔制止既家長真係超自私兼不知所謂

寶石宮

2023年兔年勳章

mo515 發表於 18-5-24 08:25
其實有冇裝修物料可以預防樓上嘈音?樓上小朋友有時發癲上來可以嘈一日,而且佢屋企人好喜歡製造嘈音,好煩 ...

等高人妙法

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

遇上自私既鄰居, 根本無得預防

已刪除用户

回覆樓主:

伯爵府

回覆 mo515 的帖子

除左淘件,震樓神器外,真諗唔到仲有咩可鎮住依班,麻煩人。

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

其實有冇裝修物料可以預防樓上嘈音?樓上小朋友有時發癲上來可以嘈一日,而且佢屋企人好喜歡製造嘈音,好煩 ...

我樓下好包容我,
今天早上見到佢給4個橙比她
不好意思,婆婆話唔嘈雜聲唔好罵小朋友
真好我鄰居,我好小嘈雜聲

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆樓主

我屋企加厚地墊
著無聲拖鞋
枱櫈腳用野包住

我娘家樓上嘈雜聲我明白的!

eggeggegg    發表於 18-5-24 23:28

大宅

叮妹 發表於 18-5-24 14:48
我都困擾左9年幾……冇$冇法子、唯有忍耐

最慘想搬,但d 樓又貴又細,搬唔到!

珍珠宮

回覆樓主:

預防?邊有得預ga?一係買頂層lor

大宅

Whitechocolate 發表於 18-5-24 14:51

除左淘件,震樓神器外,真諗唔到仲有咩可鎮住依班,麻煩人。

試過用震樓神器,但樓上更癲 即刻 鑽牆同 用 錘仔鑿牆。
我樓上只不過係兩公婆住咋!

禁止訪問

回覆樓主

伯爵府

pigpigyy 發表於 18-5-24 14:33
遇上自私既鄰居, 根本無得預防

100% agreed !

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

EstellaWong 發表於 18-5-24 15:16
...
佢地超級勁衰

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

https://world.taobao.com/product ... %9F%B3%E6%9D%BF.htm
呢D得唔得?

水晶宮

震樓神器幫到你.

男爵府

EstellaWong 發表於 18-5-24 15:16
...

繼續用震樓神器,自己屋企一人買個voice cancelling耳筒,睇下佢幾時鑽爛間屋

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

噪音令人好煩擾,我會建議你買個勁既耳塞,起碼可以自制一刻的安寧。

複式洋房

我比上下夾攻,樓上嘈不停樓下開冷氣令到我房每朝地下都濕曬呢幾日咁好天都每日要開兩個鐘頭抽濕機!

首頁

尾頁

跳至