婆媳關係

跳至

首頁
34567...13

尾頁

已刪除用户

回覆樓主:

大宅

kathyky 發表於 18-5-25 08:59
嘩,咩年代呀,你咁都忍到嘅?仲生仔?
你真係要諗清楚,明知C6係咁嘅人,當初點解要結婚?喺屋企做女唔好 ...

個b奶奶講明唔湊架!話隻手痛只會睇住阿b!所以佢聽到我搬返娘家坐月佢就好嬲!因為我搬左佢就要做灑所有家務!佢點會比我搬

大宅

章魚妹妹 發表於 18-5-25 10:33
我第一胎時就係個極品死要面驚死人講佢唔比我返娘家坐月,結果我呀媽朝九晚六上嚟又煮又幫手,個極品幫唔 ...

最慘係奶奶係我媽咪面前扮灑野好錫我

大宅

chanyinling0313 發表於 18-5-25 10:33
回覆 hiro2018 的帖子

咁你幾時生B呀,生完BB,亞B邊個凑,屋企咁多人實意見多 ...

預產期11月

子爵府

虎到金來勳章

自己同bb搬出去, 再請陪月及工人, 錢叫你老公俾, 唔俾就BB都唔好見, 你媽點可以忍受人地咁對自己個女架, 就係為左怕煩, 男家都唔怕做得出, 駛怕佢咩

複式洋房

hiro2018 發表於 18-5-25 11:01
預產期11月

睇到呢度,我覺得你老公嘅諗法:
1 結婚係為咗搵個人幫佢生仔
2佢最錫嘅係屋企人,你雖然嫁咗入嚟,但係同佢冇血緣關係,所以最錫唔係你
3 第時攞到層樓,先至係佢依家最重要嘅目的。

我睇,佢哋對你係好唔公平,擺明成家人蝦你一個。如果娘家都唔可靠,你又覺得支持唔住,就要好好打算最壞嘅情況係點。

大宅

回覆樓主

自己搬出去啦,點解要咁委屈?
無人幫到你,唯有你要自己堅強先得!

複式洋房

唉好慘, 你老公應該行出黎自己做啦
你再叫我做, 我做, 洗碗打爛碗, 燙衫燙燶衫, 掃地掃一大舊塵出黎

執野執到上下左右亂晒龍
反正佢地都鬧, 唔爭在

男爵府

hiro2018 發表於 18-5-25 11:00

我估你都係順得人,唔出聲咩都照做果種人嚟!唔係要教壞你,但你都要諗下你父母咁辛苦捱大個女原來比人糟質,你享受當然無所謂,最慘你係委屈!呢度JM講得岩,成個男家都唔尊重你,連你老公都唔護你撐你仲要覺得:係咁架啦,你忍下就得架啦!你覺得你仔女都會尊重你嗎?!有時愛都要有底線,換個case講,我愛去小朋友,佢做錯事我愛佢所以要縱容佢,呢d係扭曲既愛嚟!你都係時候要同你娘家講你狀況,起碼第時有咩事佢地都有個準備點幫到你,其實你默默接受又唔同娘家講,個個都會覺得你忍係理所當然!我呀媽以前都係叫我忍下唔好要老公難做,直到佢幫我坐月,佢見哂聽哂,佢在場人地呀媽都咁,佢地無人在場個女真係比人溶埋都唔知,我呀媽係又嬲又眼濕濕同我講:唔好再忍,有咩叫你99同我講!仲有為母則強,無碧能再咁怕事架喇!

大宅

傻蛋蛋 發表於 18-5-25 11:03
自己同bb搬出去, 再請陪月及工人, 錢叫你老公俾, 唔俾就BB都唔好見, 你媽點可以忍受人地咁對自己個女架, 就 ...

之前有同老公講不如你唔好租比人住!比我住!老公話又唔係沒屋比妳住!妳搬出去都要做家務架la!唔明點解妳會話辛苦!生完妳都唔洗返工架la!做家務又幾辛苦呀

子爵府

hiro2018 發表於 18-5-25 11:00

你唔同你媽咪講老實說話,係冇人幫到你!
仲有,你有手有脚要搬走根本冇人阻到你。俾個外人控制住自己?

子爵府

hiro2018 發表於 18-5-25 11:28
之前有同老公講不如你唔好租比人住!比我住!老公話又唔係沒屋比妳住!妳搬出去都要做家務架la!唔明點解妳 ...

啱啦!佢咁口響你搬走佢做家務囉!而且,係易做嘅佢呀媽唔做?

大宅

馬爾太 發表於 18-5-25 11:32
你唔同你媽咪講老實說話,係冇人幫到你!
仲有,你有手有脚要搬走根本冇人阻到你。俾個外人控制住自己?
...

我以家都搵咁屋搬!唔係話搬可以即時搬到!

子爵府

hiro2018 發表於 18-5-25 11:41
我以家都搵咁屋搬!唔係話搬可以即時搬到!

返唔到娘家?

大宅

馬爾太 發表於 18-5-25 11:33
啱啦!佢咁口響你搬走佢做家務囉!而且,係易做嘅佢呀媽唔做?

我老公沒幫過奶奶!佢唔錫佢媽咪!有時我唔係到佢媽咪要食完飯要洗埋婉!我老公都唔會幫佢媽咪手!佢曾經講過佢同媽咪感情一般!話唔係佢湊大!佢最錫係佢阿嫲!

侯爵府

hiro2018 發表於 18-5-25 11:28
之前有同老公講不如你唔好租比人住!比我住!老公話又唔係沒屋比妳住!妳搬出去都要做家務架la!唔明點解妳 ...

未做ftm 都咁睇死你,你以後點算呀!

改一改自己個心態吧,你唔錫自己,邊個鍚你?

家務做一半,奶奶唔做就問佢羽毛球的事,大不了大家都唔好做。邊個投訴你,就真認,又返工,又做家務,又大肚,係咪想做死人!講舊時就叫佢唔好開冷氣,唔好睇電視!
以前女人做哂家務係因為唔去打工。現在你有收入有工返馮什麼要你做死一個?你都係學99啫,大肚唔緊要過手痛?大肚唔緊要過羽毛球!?

大宅

馬爾太 發表於 18-5-25 11:44
返唔到娘家?

今晚約左阿爸食飯!會同阿爸講清楚!我真係忍唔到!陀住b好辛苦仲要做家務!

男爵府

hiro2018 發表於 18-5-24 20:34
如題

睇哂你既留言,一個講哂,你太懦弱

子爵府

hiro2018 發表於 18-5-25 11:46
今晚約左阿爸食飯!會同阿爸講清楚!我真係忍唔到!陀住b好辛苦仲要做家務!
...

加油!!!如果我老公聽到個女俾人咁恰法,一定唔俾佢返99度!

大宅

hiro2018 發表於 18-5-25 11:44
我老公沒幫過奶奶!佢唔錫佢媽咪!有時我唔係到佢媽咪要食完飯要洗埋婉!我老公都唔會幫佢媽咪手!佢曾經 ...

你老公最錫既係佢自己!
講左咁耐,佢從來都係為自己著想,自私又貪心,有私樓收租都唔心足,委屈個老婆做亞四。個老婆做家務做得辛苦都唔幫手,頂多都係叫自己亞媽做。自己亞媽唔聽佢點,又係搵自己老婆埋單。
你可能會覺得將來層居屋會屬於你老公,但你自己計下數,要等幾多年?至少要等太99同62過身,而你係等待既日子就日日做妹仔,當全家都唔尊重你既時候,你將來既小朋友就會有樣學樣,連你都唔會尊重。你問下你自己,你往後既人生就會咁樣過,你甘心咩?再多既愛都會被消磨....男家要支配你人生,難道你就坐以待斃比佢地浪費你既人生?

首頁
34567...13

尾頁

跳至