潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

第一個入手嘅C袋for平時出街側揹or crossbody用,邊隻size適合呢?
自己心儀17,但又怕鏈長及容量問題。。。
麻煩各位C系達人,JM用家比d意見我參考參考

大宅

大臭臭 發表於 18-5-25 10:49
第一個入手嘅C袋for平時出街側揹or crossbody用,邊隻size適合呢?
自己心儀17,但又怕鏈長及容量問題。。。 ...

I like 23 more, I bought a 20 cm but I sell it at the end, it’s not as elegant as 23, it’s more casual look.

男爵府

wcpcelia    發表於 18-5-25 14:12

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

szecci 發表於 18-5-25 13:03

子爵府

i like 20 for cross body

大宅

23/25

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

Ooops。。。。原來17 cm係無人揀

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主

侯爵府

17太細啦完全唔會考慮! 反而20可斜咩... budget 許可就揀25cm

伯爵府

回覆 tpcmela 的帖子

好嘅!明白!25cm唔可以crossbody,只可侧揹and雙鏈側揹

男爵府

17我有,基本上好少用;都係23好D

伯爵府

回覆 pui-e 的帖子

17cm又真係太細。。。但23crossbody又好似無20咁靚

wcpcelia    發表於 18-5-26 18:56

男爵府

要elegant就唔可以cross body, 只可以側揹

伯爵府

回覆 pui-e 的帖子

No elegant!我係for causal wear,可以everyday bag咁用就OK
25又好係大左d

大宅

cf 20,唔使諗

伯爵府

回覆 mercuryki 的帖子

如果crossbody一定係20最靚,但容量夠用嗎?另外,側揹23又好靚咁
依家諗嗦20? 23?好

大宅

大臭臭 發表於 18-5-26 18:26
回覆 mercuryki 的帖子

如果crossbody一定係20最靚,但容量夠用嗎?另外,側揹23又好靚咁

借位問下
20如果單邊孭同23分別大嗎?

男爵府

回覆樓主

我想要20 & 25..20 cross body好靚,25就實用同 elegant d, o岩返工用

伯爵府

回覆 maggie_bu 的帖子

如果2隻都係單邊揹真的分別不大,2個都靚㗎!但如果crossbody 23我自己覺得就大左少少,雖然只差3cm,但佢地底都有返咁上下闊。自己貪心想斜揹又想側揹。。。哈哈!

首頁

尾頁

跳至