自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 笑得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

purple_onion 發表於 18-5-25 21:01
既然佢不仁,你就扮癲,日日喊驁!

咁樣盞俾佢搵到藉口報警或再投訴我

大宅

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 笑得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

little06 發表於 18-5-25 19:08
我都覺,佢都亂投訴,我一樣可以玩返佢!不過唔知佢有冇做野,如果無業佢大把時間同你玩!:hehehe ...

佢一個人,平時除咗返工就係屋企,可能太得閒或者有妄想症,就搵d嘢嚟投訴。據我所知掃地啊姐,管理處都被佢投訴唔少。

大宅

bmuimami 發表於 18-5-25 19:07
趕你走對佢有乜好處?

衹能夠話不可理喻,我估佢精神有d問題。

大宅

wmkcnw 發表於 18-5-25 18:57
簡單點。首先裝cam在自己門口(裝在家門內)。其次, 房署職員和管理處已經知道佢係投訴王, 咁樣帶你阿媽和d咁 ...

唯有係咁

大宅

bks2014 發表於 18-5-25 20:43
我朋友同你相反,他投訴鄰居養狗,屋內垃圾多有老鼠曱甴,房署都不理的。
...

我呢區政府部門好盡责。真心覺得虛假投訴唔需要成本,又唔似報假案咁負擔刑責

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

走廊屬於公眾地方,業主不能佔用,包括不可以喺走廊安裝閉路電視,建議你先向管理處投訴,要求對方拆除

大宅

tsung 發表於 18-5-25 22:09
走廊屬於公眾地方,業主不能佔用,包括不可以喺走廊安裝閉路電視,建議你先向管理處投訴,要求對方拆除:thi ...

我先前有同管理處反映過,佢個cam裝走廊水管上面。而水管屬於公眾地方唔可以裝cam,佢就裝係佢鐵閘入面,之後仲貼出告示話此處有cam錄影。私隱部門話呢種好難處理,限制唔到。

寶石宮

2023年兔年勳章

chiumeishun 發表於 18-5-25 18:12
回覆 hollowlady 的帖子

睇落佢平時都打扮好斯文,投訴頭頭是道(引述房署職員的話). ...

咁可能有病 小心

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

chiumeishun 發表於 18-5-25 22:18
我先前有同管理處反映過,佢個cam裝走廊水管上面。而水管屬於公眾地方唔可以裝cam,佢就裝係佢鐵閘入面, ...

照咁睇,對方好精,應該喺屬於高智慧型嘅精神病患者,同佢鬥智鬥力都幾消耗精神

水晶宮

回覆樓主

似有精神病,樓主小心d

水晶宮

chiumeishun 發表於 18-5-25 21:51
咁樣盞俾佢搵到藉口報警或再投訴我

你叫乜甚至唔做,佢都會投訴你架啦。

大宅

purple_onion 發表於 18-5-25 23:09
你叫乜甚至唔做,佢都會投訴你架啦。

我真係驚佢係精神有問題果隻,我媽叫我唔好招惹佢。

珊瑚宮

2024年龍年勳章

chiumeishun 發表於 18-5-25 22:18
我先前有同管理處反映過,佢個cam裝走廊水管上面。而水管屬於公眾地方唔可以裝cam,佢就裝係佢鐵閘入面, ...

但你有理由相信佢影你係想睇你屋企幾時冇人,入屋爆格喎

子爵府

chiumeishun 發表於 18-5-25 23:15
我真係驚佢係精神有問題果隻,我媽叫我唔好招惹佢。

唔好亂嚟,唔好挑釁佢,驚佢癲起上嚟放火。

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

chiumeishun 發表於 18-5-25 18:10
回覆 Chowying 的帖子

我都唔知可唔可以咁做,我唔想變成佢咁。

我都有個不善鄰居。佢都有冇理投訴過我。
我有話返黎調查既人,咩都唔清唔楚,你要查就去問翻果家人 我問點解保安冇投訴紀錄,我又叫佢自己去睇閉路,又話做咩連相一張都冇,投訴人有咁窮咩,你咁都信

如你既情況,例如非法出租,住客咁,我會叫黎 調查嘅人問清楚投訴人,攞好資料先黎搵我,依家 lift 同大堂都有 CCTV, 叫佢同投訴人問清楚,唔好 無無聊聊都嚟搵我
總有離別的時候

大宅

Chowying 發表於 18-5-25 23:26
我都有個不善鄰居。佢都有冇理投訴過我。
我有話返黎調查既人,咩都唔清唔楚,你要查就去問翻果家人 :te ...

邊駛睇證據啊~房署職員接到投訴電話,再講得嚴重d就會上嚟。

首頁

尾頁

跳至