在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

第一份宜家做緊個幾月,第二份啱啱見完,兩份其實人工差唔多,同行業,車程都一樣,例假第二份全年計會多五日,大假同醫療一樣。
1) 二線公司,要站立工作,工作性質單一,簡單,對我以往經驗嚟講只是做嘅野十份一。有一半日子更返早7000-1600,一半返夜更1400-2300.收早有好多時間陪仔同做自己野。

2)一線公司,坐著工作,對文件電腦野多,係我以往經驗嘅工作,offer 到職位高咗一級,但全部返d 更都係日中,多數收返1100~2000 or 1300~2200, 返到屋企仔仔都瞓咗。

而家諗緊走唔走好,係時間上無咁多見到仔,好唔想只係放假先見到佢,但我偏向想入2)公司,始終宜家份工企到好攰。

各位媽媽會點揀,星期一就要覆2) 公司了。

大宅

duyan06 發表於 18-5-26 01:21
第一份宜家做緊個幾月,第二份啱啱見完,兩份其實人工差唔多,同行業,車程都一樣,例假第二份全年計會多五 ...

唔好企成日呀!長年累月好大鑊,身體為先,況且其他方面2都好優厚朝早可以湊小朋友食早餐同返學

水晶宮

回覆樓主:

大宅

回覆樓主

睇嚟大家都偏向2 喎,因為唔使企

子爵府

duyan06 發表於 18-5-26 01:21
第一份宜家做緊個幾月,第二份啱啱見完,兩份其實人工差唔多,同行業,車程都一樣,例假第二份全年計會多五 ...

小朋友多大? 會有其他工再面試?

大宅

PandaVV 發表於 18-5-26 12:55
小朋友多大? 會有其他工再面試?

小朋友一歲,都仲有一間同行,但唔知有無得坐喺度做野,所以未見

複式洋房

回覆樓主

因為2真係無時間!返中係無晒d時間㗎,個人情願返夜都唔返中!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實兩個選擇...都係麻麻地

大宅

wcpcelia 發表於 18-5-27 09:28

男爵府

wcpcelia 發表於 18-5-27 09:28

贊成
如果有小朋友又返份middle shift既工,感覺上會見少好多

wcpcelia    發表於 18-5-27 15:35

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

duyan06 發表於 18-5-27 12:04
可以的話, 再揾下添

大宅

wcpcelia 發表於 18-5-27 15:36
可以的話, 再揾下添

無選擇了,我做嗰行都係差唔多咁樣如果要我搵d 一至五9~6嘅工,以我學歷同經驗可能只得萬三四,所以我唯有選擇呢行要輪班。

wcpcelia    發表於 18-5-28 10:17

首頁

尾頁

跳至