論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

vickymok717 發表於 18-5-30 13:40
如果你有需要,可以PM我拎agent contact, 我介紹好多朋友搵我個agent, so far個個都滿意!
...

可否pm agent 電話給我?

別墅

如果你有需要,可以PM我拎agent contact, 我介紹好多朋友搵我個agent, so far個個都滿意!
...

Hello, 我想問下你毎田agent contact 呀

洋房

回覆 vickymok717 的帖子

請問可否pm我agent資料?Thanks!

別墅

...

係咪有好和老實的agent介紹?因我剛黎了一個印尼,點知見個時英文溝通到,黎到好簡單的英文都不得。另外,煮飯完全不識。

別墅

...

請問可以PM我嗎?Many Thanks

大宅

畀面勳章

choimandy0528 發表於 18-8-14 14:58
做左一年ftm 最近啱啱請左工人姐姐 前兩日接左佢番黎
老公同我都想小朋友係英文環境長大所以我揀左菲律賓姐 ...

Pm 工人agent pls!

大宅

choimandy0528 發表於 18-8-14 14:58

Can u pm agent contact?

複式洋房

Can u PM me plss

大宅

可以介紹俾我嗎?thanks

複式洋房

回覆樓主:

我爬左好耐文再去請人 但都唔掂
好多人話請有中東經驗既會刻苦耐勞d 而且會乖d
但。。。我呢件菲由一接佢上車已經禁電話 仲係我唔係屋企時湊bb狂講電話 進一步係當住我面前傾 話完佢之後佢就係我睇唔到或者未起身時塞住耳機 到見到我時先收埋
入屋個半月未有進步不突止 仲攤長功夫做
未出第二個月糧已經要問我度住先
每日沖完涼後都匿埋係房2粒幾3粒鐘先出廳 (因為我住村屋佢間房係樓上天台)
夜晚9點零見到我另一個工人洗完碗又急急腳想一齊收工 但請佢番黎係主要湊bb bb都未訓就同你say goodbye
不過我見到佢總算對小朋友有愛心 睇下忍到幾耐啦

別墅

回覆 choimandy0528 的帖子

求PM,謝謝!

複式洋房

...

可以pm 我嗎,thx

大宅

回覆 hoihoi66 的帖子

請問係唔係要夾僱主生肖?定係夾被照顧者嘅生肖?同埋點先知邊個生肖夾邊個生肖?

男爵府

睛靈勳章

...

pls pm agency
火龍果

複式洋房

...

好呀~~可唔可以pm你agent 聯絡電話比我~唔該晒你~

大宅

shting 發表於 18-5-28 10:30
我請左5-6個工人,有海外有本地完約,個個都唔得~請問你地點揀姐姐~揀海外定本地呢?睇樣睇feel定點呀:na ...

我同你一樣,這半年炒左2個
第1個 - 海外菲 36age (無海外工作經驗) , 做了18日

第2個 + 完約菲 47age (同1個僱主做了4年) ,係我度做了4日,我炒

這2位都係個人衛生差(來m 都令我洗手間污穢) ,清潔唔夠乾淨,做野慢。
完約個位,博懵將她自已內衣褲放在洗衣機!

複式洋房

chumiguan 發表於 18-5-29 23:43
我個姐姐, 同我做咗三個半contract。話好好唔係,只是佢meet到我expectation。佢由我大女newborn,湊到我細 ...

我新手請姐姐。。黎左一星期左右。。暫時睇都ok嘅。。但呢一兩日feel有偷雞走正面甘。。例如。。我編左Daliy job list 佢。。佢遲左起身。。我批准佢用電話但只限屋企人搵佢或者我搵佢。。但開覺佢玩多左
暫時我未話佢住。。因為覺得都係小問題。。再留意下。。但又驚我吾話佢又會變本加厲
不過希望大家俾啲意見
點樣做可以同姐姐磨合得好啲。。其實我主力想佢湊好我囡。。真心待我囡好。。

大宅

JastoYanchan 發表於 20-1-28 08:18
我新手請姐姐。。黎左一星期左右。。暫時睇都ok嘅。。但呢一兩日feel有偷雞走正面甘。。例如。。我編左Dal ...

睇吓遲咗幾多囉,同玩多咗幾多。如果遲起咗幾分鐘,又無delay 到佢要做嘅tasks, I don’t care. 如果玩電話又係玩到無做曬嘢,我就出聲。我建議同姐姐溝通,並唔係講佢自己嘅事(如起身時間或玩手機)而係佢未做到我要求嘅standard, 如7:30已預備好早餐同埋阿女書包。將心俾己,你想你老細話你去廁所去咗5分鐘,定係想你老細同你講你係放lunch前仲未交到份document喎!我認為Task oriented 嘅management 會係較好同埋較易接受。

洋房

可以pm我agent資料嗎?謝謝🙏🏻🙏🏻

複式洋房

...

可以PM 個agent 我嗎?thanks (emoji)(emoji)

首頁

尾頁

跳至