美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

好想打斑,究竟揀C8定係Pico好?Pico貴好多,但打嘅次數少好多。

侯爵府

回覆 kapocarol 的帖子

要睇你係淺層斑定深層斑? 淺層一定係PICO 快, 如果深層, 建議先打C8, 等d斑淺到上表層先用pico清除, 係最慳錢最有效方法。

男爵府

anma 發表於 18-5-29 08:49

要睇你係淺層斑定深層斑? 淺層一定係PICO 快, 如果深層, 建議先打C8, 等d斑淺到上 ...

應該係倒返轉喎!pico 係針對底層黑色素,q switch 係面層

侯爵府

回覆 MongLeung 的帖子

理論上係, 但實際上, 深層斑打4-5次pico 都只係將d斑打散, 仍然要經過抽出底層斑, 打散, 自身新陳代謝消退黑色素過程, 快慢程度真係因人而異。係經濟效益上, 我唔會一開始就打pico 。

大宅

anma 發表於 18-5-29 11:39

理論上係, 但實際上, 深層斑打4-5次pico 都只係將d斑打散, 仍然要經過抽出底層斑, ...

我應該表面同底層都有斑,是否打C8先呢?之後仲要打Pico,好貴呀!

侯爵府

我建議你先打C8, 或者只打C8已逹到你目的。我自己打緊1064, 已打左5次, 打完4次時, 面上碎斑, 淺層斑已完全冇晒, 只剩兩邊面中間幾點荷爾蒙斑要繼續努力。我最初見醫生當時, 佢都唔會提議我只打PICO, 叫我1064 同 PICO 間住打。但我聽左睇左唔少人意見同經驗, 決定只打1064先, 之後再睇下打唔打PICO。

大宅

anma 發表於 18-5-29 12:00

我建議你先打C8, 或者只打C8已逹到你目的。我自己打緊1064, 已打左5次, 打完4次時, ...

可否PM我醫生資料及C8價錢?

大宅

我建議你先打C8, 或者只打C8已逹到你目的。我自己打緊1064, 已打左5次, 打完4次時, ...

建議幾耐打一次C8?

男爵府

anma 發表於 18-5-29 11:39

理論上係, 但實際上, 深層斑打4-5次pico 都只係將d斑打散, 仍然要經過抽出底層斑, ...

咁我明白你嘅意思啦!我認同你嘅論點,如果唔係嚴重荷爾蒙斑係應該先打1064

大宅

MongLeung 發表於 18-5-29 12:04
咁我明白你嘅意思啦!我認同你嘅論點,如果唔係嚴重荷爾蒙斑係應該先打1064
...

但我有曬斑,都有賀爾蒙斑,咁應該打邊樣好呢?

侯爵府

我都係係度扒左好多你地文章, 問左d朋友, 猶豫左好幾年, 先行出打斑第一步。而家有少少成績, 希望將少少心得分享俾有需要打斑既人。

男爵府

kapocarol 發表於 18-5-29 12:06

呢樣係我護士朋友講嘅:其實如果有兩種斑,最好嘅打法係一次1064 1次pico, 間住打

男爵府

kapocarol 發表於 18-5-29 12:06

啱架,應該多啲分享自身嘅經驗,等其他人唔好行冤枉路。最起碼唔好俾啲所謂顧問亂吹呃自己先

anma    發表於 18-5-29 12:11

侯爵府

我係cosmax 打斑, 佢地建議每次相隔最少4星期, 我自己隔5星期打一次。

大宅

MongLeung 發表於 18-5-29 12:08
呢樣係我護士朋友講嘅:其實如果有兩種斑,最好嘅打法係一次1064 1次pico, 間住打
...

是否隔三個星期隔住打最好?

大宅

回覆樓主

我也是在cosmax ,兩種斑都有,我有開口問醫生和美容師,也說先打1064就可以

大宅

fany 發表於 18-5-29 12:55
我也是在cosmax ,兩種斑都有,我有開口問醫生和美容師,也說先打1064就可以
...

是否先打C8,再隔住打Pico?

男爵府

我想打荷爾蒙斑, 可否介紹我?THX!

侯爵府

回覆 yiw 的帖子

check pm please

男爵府

kapocarol 發表於 18-5-29 12:47
是否隔三個星期隔住打最好?

4星期一次

首頁

尾頁

跳至