單親天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

我都吾知而家稱佢做老公?男朋友?朋友?
我同佢一齊左8年,當中都有分手過,但keep住有聯絡,2016年,我有左佢bb,但有睇過我post既人都知道我有左後同佢家人變得吾好,由其係99,所以我搬番娘家住,直到我生完bb先搬番去同佢住,之後一直關係都好好,但半年後,我地有公屋,但所有野老公都係同99商量,咁我都明,間屋無我個名,我又無錢裝修,所以我都無過問,而老公果陣有時都有講過你無出錢就吾好過黎住,我果陣都係當佢講笑,呢段時間,老公有兩三晚無番到屋企訓,第一晚話有位男性朋友吾開心,所以去左陪佢,果晚成晚老無番,第二次又係咁,我同樣吾知我佢去左邊,有一次就問99,佢話你老公都無同你講我都吾同你講,我感到我既地位好低,之後我就俾99叫番番娘家住。
個仔就俾我,間中都會俾老公見,間中都有同老公有性行為,但其實自己衰,有出軌過,老公先吾要我,我走左後老公都有去識左個女仔,但話性格吾岩,最後分左,但又係keep住有聯絡。
我應該點做?
有無例子係可以復合番?

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

已經8年,你唔攰咩?有咗小朋友又唔同你結婚,又叫你唔好返去住,你99都叫你返娘家,你之前都好似講過呢個男人冇用,你都有識過第2個,點解仲要係番埋一齊,講真就算呢刻係番一齊,佢都一定唔會專重你去周圍識其他女仔,遲早又再趕你走,留番啲尊嚴俾自己啦,好好同小朋友開始新生活咪仲好

男爵府

BB防敏心得分享勳章

回覆樓主

請問佢有冇盡父親責任?比家用?照顧小朋友?如果佢無投放感情或時間係你地哩段關係度,要唔要也罷!

大宅

Lovely媽咪 發表於 18-5-29 16:45
已經8年,你唔攰咩?有咗小朋友又唔同你結婚,又叫你唔好返去住,你99都叫你返娘家,你之前都好似講過呢個男人冇 ...
Agree

子爵府

回覆樓主

放過自己啦
呢個男人唔可靠
一係專心湊大個仔,一係瀟洒D...再搵個好男人...女人青春有限,無謂浪費係D唔值得既人
身上

翡翠宮

你自我形象低落得好緊要

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

何必放棄尊嚴去追求一個唔愛你既男人;又何必去苦等一份唔再屬於你既愛情?男人知道你曾經出軌,好難當無事發生。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

已經8年,你唔攰咩?有咗小朋友又唔同你結婚,又叫你唔好返去住,你99都叫你返娘家,你之前都好似講過呢個男人冇 ...
同意你想法,有時的女人仲意美輪美奐大話

大宅

angelhoi520 發表於 18-5-29 15:17
我都吾知而家稱佢做老公?男朋友?朋友?
我同佢一齊左8年,當中都有分手過,但keep住有聯絡,2016年,我有 ...

首先你唔自愛
一個杯跌爛左,就算修補都會裂痕
作為妻子角色,你已不合格
但問題不算大

你成日比奶奶同前男友冷言冷語對待
小朋友會有咩感覺
如果乞求佢地而可以留底
到小朋友大個啲,佢地同你小朋友講因為你出軌,所以就要受
到時你小朋友會點睇你?
做好媽媽角色,將來就會快樂

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

唔係吖,復合?復嚟做嘜先?出到聲叫你走啵
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

子爵府

好媽媽勳章

同意!
愛你嘅人一定不會咁對你,不尊重不負責任,佢同佢家人宜家趕你走呀!醒啦!你還不自愛又亂搞男女関係,唔該focus番你小朋友度,你千其不要再搞多個bb
語氣可能重左但真心的!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

回覆樓主

都唔知你做乜?一時又想離開,爭撫養權,而家人地唔要個仔啦,你又想痴返埋去!
人地成家都怕鬼左你,你同個男人根本就唔夾,唔知你係都要走去丟假,人地註冊都費事,錢又無俾過你養b, 根本你無所謂既老公同99。

複式洋房

回覆 angelhoi520 的帖子

做左人亞媽,唔該做人諗野返似一個媽媽, 你成段關係錯晒,啲關係錯晒, 明明樣樣野唔岩,你都唔覺得有問題?咁對你你自己都知唔岩啦! 仲復咩合?仲要問人意見?

你有咩唔該首先放個仔考慮優先, 唔好再攪埋啲情情塔塔!

大宅

回覆樓主

睇返你以前嘅post,
你嘅所謂老公根本就係一舊垃圾,
我唔明點解你會想痴返埋去舊垃圾度。

你當放過自己放過個小朋友啦,小朋友慢慢長大,見住你地一家嘅關係咁差,會對佢有好大影響架。

大宅

回覆樓主

還想再復合呀,你把尊嚴放得好低,靠自己,自強不息⋯⋯小朋友長大左會以你為榮呀⋯⋯人總需要勇敢面對,明天會更好呀~~~~~~

jasonkot    發表於 18-6-21 20:21
我們都懂得感恩,因為不是所有事都理所當然的

別墅

https://www.youtube.com/watch?v=dze14bPUynQ

看看她的VIDEO,希望給你一些新的觀念

還有YOUTUBE上的《觀點靈》節目

首頁

尾頁

跳至