自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

珍珠宮

王國教室勳章

回覆樓主

我寧願B...
人生苦短

我有朋友似A,兩個月入$300k,但兩人超級慳,全部錢只會買樓同買樓,食餐飯過$200都話勁貴,去旅行有十日假期都係窮遊。

寶石宮

2023年兔年勳章

good_pig 發表於 18-5-29 23:40
A 兩公婆返工都chur到盡,人工加埋接近廿萬,有幾層樓收工,但收工成日over 10點,weekend盡時要加班,可以 ...

B

大宅

回覆樓主

一定係A.

公爵府

回覆樓主:

一定係b

50歲退休,到時心態已經唔同左,人生苦短.....

侯爵府

回覆樓主:

a

珍珠宮

good_pig 發表於 18-5-30 00:34
\CHUR 十幾年.....都唔野少架

Chur 十幾年的辛苦,有幾層樓。而且呢十幾年,他們賺錢多,又來了冇乜時間用錢旅行,又可儲更多。
先苦十幾年,但可以比其他人早好多年退休!
以後靠樓收租,夠啦!

禁止訪問

回覆樓主

大宅

回覆樓主:

A
機會唔係時時有

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ivycowcow 發表於 18-5-30 01:34
一定係b

50歲退休,到時心態已經唔同左,人生苦短.....

我都有少少咁諗,加上廿幾歲狂chur果時,又未必知40歲一定會好似而家咁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bblou3 發表於 18-5-30 02:18
之前A,忙到癲做到我37歳開始打柴,40未夠就似亞婆,甩頭髪,巢皮,精神緊張引起周身痛症,頭暈耳鳴!開始 ...

我識人4x 肝can 我就好驚

大宅

回覆樓主:

B

寶石宮

Ashleycorina 發表於 18-5-30 00:37
我寧願B...
人生苦短

有10日都好呀,佢地話嘅旅行真係3日2日,夜去早返呢d咋

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

B

大宅

回覆樓主

A. 有幾層樓已經唔洗做。
cc

伯爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

回覆樓主

先A後B

公爵府

回覆樓主

一定係A. 我情願好辛苦地換黎好生活都唔情願舒服住過唔好嘅生活。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主

B

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

A 兩公婆返工都chur到盡,人工加埋接近廿萬,有幾層樓收工,但收工成日over 10點,weekend盡時要加班,可以 ...
兩種生活都可以好滿足,冇咩好比較的了。

珊瑚宮

畀面勳章

pinky-peach 發表於 18-5-29 23:42
梗係b啦,a簡直有錢無命享,兩公婆都係為層樓生活,連見面時間都無!btw,點解有幾層樓收租都要咁辛苦返工: ...

侯爵府

2018復活節勳章

如果正值年青,咁梗係揀第一個啦。揹幾層樓捱都係正常。讚成有錢趁嫩搵。先苦後甜最好。而且年輕應該有鬥心嘛。
如果都四十幾咯…唔駛諗,梗係揀b啦。慢活。 我咁樣揀係咪有點小奸呀

首頁
12345...9

尾頁

跳至