自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

wongmonna198282 發表於 18-5-30 15:44
個小朋友畫花左張櫈 洗唔甩

如果你都識男人既老婆、就唯有同阿嫂落手

你C6唔出聲、你又無途徑出聲

人地真係以為你無所謂

俾我就問影張相問阿嫂、阿嫂呀、我想問下呢啲可以用咩洗得甩?
佢有份用車、實知條花痕邊個整

最好每次驗屍咁驗、有乜問題都咁阿嫂

男人要面女人都要面、到老婆耍手擰頭唔駛用車
男人自然唔會借車

男爵府

回覆樓主

下次樓主負責揸車去借俾個cheap 精朋友,跟著窒到佢應一應,例如:你又可以扮兩日車主、幾時買車、架車要借俾我親戚,呢排唔會借之類,等佢面懵

子爵府

回覆樓主:

用得咁密就應該自己買架車,你地真係要小心萬一有事發生有咩要承担,唔同車保賠償唔同架,

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

love2talk 發表於 18-5-30 15:23
佢用完有冇入返油比你地

如果係幫老人家又ok喎!

放下自在

大宅

朋友一個字 "Cheap!"

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

一次兩次我都覺得冇所謂,但係成日借既話,你不如同你c6講下

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

wongmonna198282 發表於 18-5-30 15:16
一星期2次到,有時借過夜,有次一借借左3~4日
借得真係好密, 而且聽你咁講佢都唔錫車攪到咁污糟....佢就爽唔使養車又有車用. 我覺得我會同 C6 講...
架車咁用法.... 折舊左好多.... 牌費保險都係你地出... 咁
用法真係唔係唔好....

大宅

瞓得好勳章

回覆樓主

我都唔明點解要借!冇車叫佢搭的士la

個fd好似搵人笨咁

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

yucl_hk 發表於 18-5-30 21:39
大吉利事, 借車比人, 有報導過!

例如:撞到司機半身不遂/植物人, 司機的親人告車主, 車主要賠ㄧ千幾百萬/醫 ...

你講得啱,我都唔明d 人點解個風險意識咁低,我老公話 車 同老婆都絕對唔可以借比人, 因為有咩意外,比人告果個係車主,唔係司機呀!!

唔該大家自己衡量下個風險係咪可以承擔得起。

珊瑚宮

2024年龍年勳章

wongmonna198282 發表於 18-5-30 15:16

哇! 佢真係好著數喎! 乜費都唔洗就有車俾佢揸,呢d人真係cheap到!

你老公有乜理由咁借俾人揸架,叫佢賣左架車俾佢朋友啦,反正人地用得仲多過佢

公爵府

畀面勳章

間中一次半次可接受, 長期借1-2日,,,,no way

大宅

wongmonna198282 發表於 18-5-30 15:05
C6 好少開車因為番工個到好塞,間唔時星期日會開。 
但呢幾年佢朋友成日借架車黎開,我覺得幾次都OK,但成 ...

我自己超唔鍾意車俾人!試過有年夏天唔喺香港,擺低咗條鎖匙比62,點知佢將我哋架車比佢個仔揸!佢個仔揸完我哋架車,成個車尾都係沙,仲冇幫我地清潔返,亦都冇入返油俾我哋!之後冇幾耐收到張違例泊車嘅發票,抄牌日子我哋唔係香港嘅!係佢揸咗俾人抄牌又唔認數, cheap 到嘔

水晶宮

回覆樓主:

叫佢比一半車場費牌保,或介紹佢租車公司

男爵府

回覆樓主

賣車
一拍兩散

翡翠宮

woo.真借得过份!有冇入返油?

琥珀宮

wongmonna198282 發表於 18-5-30 15:32
當然我冇權過問架車又唔係我買,不過我真係想知 你地覺得個佢個朋友有冇問題 ...

其他覺唔覺無意思,最主要係老公同佢朋友覺得無問題。

有無試過借咗,令你地無得用唔方便。

我反而最怕係借咗,車到人,佢又唔出聲,過限期無通知保險公司之後claim唔到,隨時賠到車主破產!

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

wongmonna198282 發表於 18-5-30 15:05
但呢幾年佢朋友成日借架車黎開,我覺得幾次都OK,但成 ...
冇問題,佢既車,佢完全可以自己決定點用。即使佢借車比人借到影響到我使用,我都冇所謂。雖然我可能會唔高興,但因為架車係佢既,我唔覺得我有say,我亦唔會表現唔鍾意

我老公真係試過借車比人,我一直都無比意見,雖然我覺得都借得幾密。
直到有日,借到老公都覺得對方過份左,因為冇問過佢就楂左佢架車走,之後才通知佢駛走左。佢問我意見,話不如以後唔好借了,我都係同佢講,佢自己決定吧(雖則,我心實喜之

子爵府

其實好大件事,如果有交通意外,唔出聲,冇報保險,又或者醉酒駕駛。你老公就大件事。分分鐘賠到破產,保險唔賠

大宅

回覆樓主:

我買架新車比老公,等佢番工吾使迫車。

點知d同事日日跟車番放工,一上車佢同事瞓。
日日如是,已4年。

佢d同事,早餐,隧道錢都未出過。
我老公話無所謂啦。

我有時想同佢食完早餐先番工,2人世界都吾得。

不過算啦,由得佢啦,佢或者吾想推人,
而且,大家要拍住做野,費事順左我意,佢番工同同事吾開心。所以呢d事咪由佢啦。

首頁

尾頁

跳至