論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我5月就生, 用左成年時間, 去train 個工人咁滯, 家中的四姐, 當自己係太太, 多個係四姐.

頭先, 請四姐煮個麵我食, 我話要印尼麵, 有少少spicy 果隻, 無湯架.

因為佢之前衰過, 加多兩句, 等佢知道係邊隻. 結果, 一碗, 有湯的印尼麵, 仲要唔係spicy 的麵走左出來. 呢一隻, 係佢like 果隻麵, 我仲特別買俾佢食, 不過, 我之前講過, 話我自己就唔多喜歡呢隻味.

當時, 無明火起, 就炳左佢幾句, 因為, 昨日佢個腦, 唔知擺左去邊, 竟然將盒開左的鮮奶, 用完, 無放入雪櫃, 佢的原因係, 唔記得, 今日俾我發現.

佢就喊, 其實, 我仲想喊, 想搵位四姐, 照顧一下自己, 打理一下家務, 連bb 都不用佢理了. 我現在真係無法子, 因為細b 就快出世, 我忍你, 但自己心情真係好惡劣, 唉.

男爵府

炒吧........唔好影響自己既心情.......唔值........搵親人或本地鐘點頂住先喇.

男爵府

好媽媽勳章

唉~咁就要睇下,你寧願忍佢,定搵另外方法去解決你就生嘅問題...
你就生,唔好俾呢d野影響到心情,冷靜d客觀d分析下,你係咪真係想炒佢?無左佢得唔得?得就炒啦~
想當日我四姐喺我產前一個禮拜走左,我都好徬徨,最後發現,雖然嗰段日子係好辛苦,屋企又污糟糟咁,但無左件頂心杉篤眼篤鼻,自己湊bb,又唔怕有人唔小心/無記性而整到bb,心情比預期仲好好多添~

男爵府

唉, 現階段, 老公都叫我唔好炒佢住, 真係就生, 最少屋企, 有個人係度, 萬一作動, 都有個人會發現我, 陪我入醫院.

meimeicat, 你都知我屋企有幾大架啦, 無個人係度清潔, 真係好甘. 生完, 就只好靠奶奶, 幫我對付個工人.

子爵府

look for a replacement now

首頁

尾頁

跳至