自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我買了這個plan, 已經超過十年,想知道當年既保障範圍,現在上網揾也找不到相關資料。有冇人知,可以告之。個人原因不想找agent問,我想找cs問之前,自己有個预算,萬分感激。另问,通常有醫生證明,claim保險、耍幾耐?年年交 錢,但一直冇去review,最怕保險公司留難。
现在知道自己有病,但驚冇錢醫,真係心煩,巳经交咗轉介信同埋抽針報告,希望快D有消息。

侯爵府

畀面勳章

呢個我都有買、好舊的計劃、無記錯、抗散一定有「詳細份野好似係公司」。祝早日康復!「十幾年前買、理應唔會有咩留難、但呢幾年、呢間真係好多不賠過案、上次的我 pk, claim 佢五百,有西醫証明,佢出信問我去跌打鋪睇左 d 乜,其實張單已有寫(意外扭傷右腳),我又要再走落去、寫多一次、張單買左十幾廿年、唉!」

公爵府

醒目開學勳章

twchung 發表於 18-6-1 03:14

我買了這個plan, 已經超過十年,想知道當年既保障範圍,現在上 ...

如果睇政府,有report 可以不用醫生報告,帶埋份report 直接上CS 攪啦!大前提當然係報告要顯示腫瘤是入侵性啦!一般要交抽針報告+ CT scan report

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

twchung 發表於 18-6-1 03:14

我買了這個plan, 已經超過十年,想知道當年既保障範圍,現在上 ...

直接打去cs問, 叫佢send返保單條款比你睇!

放下自在

子爵府

潘高壽 發表於 18-6-1 04:01
呢個我都有買、好舊的計劃、無記錯、抗散一定有「詳細份野好似係公司」。祝早日康復!「十幾年前買、理應唔 ...

謝謝各位! 買保險好似去賭場, 有殺無賠。

寶石宮

2023年兔年勳章

twchung 發表於 18-6-1 18:14

謝謝各位! 買保險好似去賭場, 有殺無賠。

睇公司股價跑贏同行就清楚

民房

回覆 twchung 的帖子

包43重危疾
你保額是多少?當中 癌症是指 不正常細胞在某一焦點範圍內獨立生長,並侵入其他正常的細胞組織。
有需要可私條款給你

利申:我是Agent, 但不是AIA 的

子爵府

Laumun 發表於 18-6-10 23:29
回覆 twchung 的帖子

包43重危疾

謝謝,我問咗aia攞咗中文譯本。保額細, 當年都冇想過會"中獎"
莫為閒人動氣.

垃圾可以循環再用, 廢物只會污染環境

複式洋房

新手爸爸岩岩路過
俾返資料你參考一下
雖然可能已經好耐
http://prdlib.convoy.com.hk/prdp ... er%20Information%20(ILAS%20+%20INS)/AIA/Presentation%20Slides/New_Era_CI_Protection0901.pdf

子爵府

twchung 發表於 18-6-11 05:10
謝謝,我問咗aia攞咗中文譯本。保額細, 當年都冇想過會"中獎" 。
...

我等攞政府醫院既醫療報告,差唔多三個月,跟手去保險公司, 等兩個星期就收到票(我一早巳 向保險公司提出索償, 係等政府醫院鬼咁慢), 小小錢, 幫補下啲洗費.

我都認為 趁後生點都要買一份睇門口( 純危疾, 冇得攞), 唔望用得著,要用時好過冇。
莫為閒人動氣.

垃圾可以循環再用, 廢物只會污染環境

首頁

尾頁

跳至