美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

2021勳章

我國字面, 即係正面睇黎去塊面四四方方咁, 顴骨少少突, 男人呢種面型就好睇, 但女人...就令到陽剛味好重, 成日俾人感覺好惡咁, 我化妝唔叻, 有冇都係呢種面型既JM可以分享下點樣令到塊面瘦D?

水晶宮

2021勳章

https://www.instagram.com/p/BigrIZLFh9u/?taken-by=cchannel_beauty

係咪 case 4 果種 ?

唔使理佢用既野, 只要記得 深色/淺色 擺咩位置就得~~
深色就掃 4隻角, 淺色就 T 字位/眼下 highlight

市面上都有好多 contour/highlight products
平平地可以買 canmake 試下先 (粉狀的)

別墅

化妝係其次,最緊要都係靠用頭髮遮呀

Florencema    發表於 18-6-22 11:55

禁止訪問

大宅

2021勳章

happybabe2017 發表於 18-6-21 11:06
我多數係笑肌上面搽胭脂,感覺親和啲,底妝中間位打光啲,去到額頭位就薄啲,我面型都幾方,有啲似joey果種 ...

我都會咁做, 但效果都一般, 其實你咁都唔係太方, 我真係有d似男人(有d人仲話我似黃德斌果種面型添)...其實我後時果陣d骨都唔係咁方, 唔知點解愈大愈方...

子爵府

2021勳章

回覆 yettapopo 的帖子

髮型比化妝更重要

大宅

yettapopo 發表於 18-6-22 11:33
我都會咁做, 但效果都一般, 其實你咁都唔係太方, 我真係有d似男人(有d人仲話我似黃德斌果種面型添)...其實 ...

似黃德斌咁大單睇來你應該Botox先幫到你

禁止訪問

大宅

yettapopo 發表於 18-6-22 11:33
我都會咁做, 但效果都一般, 其實你咁都唔係太方, 我真係有d似男人(有d人仲話我似黃德斌果種面型添)...其實 ...

咁係正常既
因為人越大 面既骨頭會開始鬆 形成到骨同骨之間有隙縫 變相令到塊面大左
所以我會一年去做一次小顏定位術 無痛咁按緊返D骨頭

大宅

2021勳章

addoilcc 發表於 18-6-25 12:08
咁係正常既
因為人越大 面既骨頭會開始鬆 形成到骨同骨之間有隙縫 變相令到塊面大左
所以我會一年去做一 ...

原來係咁...即係我有機會按返d骨去返以前咁? 希望真係得啦

複式洋房

記得缷妝要乾淨D

首頁

尾頁

跳至