0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

ChanChanAgnes 發表於 18-6-19 12:07
bb一日食6餐,定時定量食,而嫁4個鐘食120ml。但又有新問題,佢開始便秘,原本1 日1次,跟住2日1次,而嫁3 ...
比少左水佢飲係咩指比小小水佢飲?全人奶就可以小小水濕口就夠,
但奶粉b係飲完奶隔個零鐘就要補水,
水飲多小小係ok的,自己留意番情況來喂

別墅

googlefirst 發表於 18-6-4 15:22
回覆 ChanChanAgnes 的帖子

bb飲開babynes,我自己試飲過呢隻個味都淡口,bb飲左咁耐日日都有便便。:funn ...

請問 babynes 即係邊隻?

複式洋房

ChanChanAgnes 發表於 18-6-19 12:07
bb一日食6餐,定時定量食,而嫁4個鐘食120ml。但又有新問題,佢開始便秘,原本1 日1次,跟住2日1次,而嫁3 ...

未加固唔好俾水BB飲啊,1-3日有便便都冇問題,最緊要佢有屁屁放,有屁屁放就代表大腸有蠕動就冇問題啦!

男爵府

要跟足奶粉罐上嘅指示水溫及份量去沖奶,千萬唔好自己加多減小水量或奶粉, bb便秘有冇谷到面紅好辛苦?
先試下用手幫佢初下肚仔,然後餐與餐飲奶粉畀少少水佢飲, 若果都係持續便秘我建議你睇醫生好啲,因為我都唔知呢隻奶粉啱唔啱你個bb,但係我又唔太建議你又再轉奶粉,因為便便去得好係唔需要幫佢轉奶粉, 去問醫生專業意見好啲,呢度網上好多打手 ,見好多媽媽郁啲就轉奶粉,bb腸胃要適應我覺得唔係太好囉

別墅

kissapplegirl 發表於 18-7-13 20:21
要跟足奶粉罐上嘅指示水溫及份量去沖奶,千萬唔好自己加多減小水量或奶粉, bb便秘有冇谷到面紅好辛苦?
...

多謝你既建議!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至