跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家好呀,經過慢長既一年多dd... 今日拎左CoPR... 由於境內申請,想問如果要將香港既私人物品拎過來既話,下一次返來加拿大既時候,我應該點做呀? 係咪要填good to follow 既form呢? 同埋CoPR係咪即係以前既landing paper??
(因為我62話佢地9X年移民來既時候有張landing paper好緊要)

麻煩晒大家

別墅

回覆樓主:

大家好,想問下,inland申請係咪啲form同香港申請一樣forms, 只係可以申請open work permit &寄既地址唔同?我打算2月去到先申請老公,我有咩要留意?

大宅

Lam_C_Nine 發表於 19-3-7 10:36
我係境內申請既,只要另一半係加籍,到左加拿大3個月後可以申報MSP. (頭3個月我就用係香港申請既旅遊保險 ...

我在BC省,請問你係邊個網站申請MSP?要咩文件?

複式洋房

Lucky@@ 發表於 19-11-11 13:19
我在BC省,請問你係邊個網站申請MSP?要咩文件?

https://www2.gov.bc.ca/gov/content/health/health-drug-coverage/msp/bc-residents/eligibility-and-enrolment/how-to-enrol

Sorry, 文件我唔太記得呀,你睇返個網站丫 :)

大宅

Lam_C_Nine 發表於 19-11-11 16:08
https://www2.gov.bc.ca/gov/content/health/health-drug-coverage/msp/bc-residents/eligibility-and-enr ...

你,是否已有PR?我未有,我岩岩先入紙境內申請

複式洋房

Lucky@@ 發表於 19-11-12 13:36
你,是否已有PR?我未有,我岩岩先入紙境內申請

申請MSP既時候未有呀。我個時大概一年到拎到CoPR

大宅

Lam_C_Nine 發表於 19-11-13 03:51
申請MSP既時候未有呀。我個時大概一年到拎到CoPR

我都試下先

首頁

尾頁

跳至