自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

禁止訪問

伯爵府

Mary媽咪 發表於 18-6-2 13:15
我都係派最尾嗰間伊斯蘭......

伊斯蘭叩門應該比較容易、會有同情分。

Btw, 我表姐個女入左伊斯蘭、情況冇想象中差、同老師同學相處開心。

瑪瑙宮

至愛朱古力 發表於 18-6-2 13:55
唉,唔應該答你野,答錯人

點解

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

點可能有人咁填表,簡直係自殺喎,而且冇100%叩門野點都要預備,佢咁玩真係

大宅

回覆樓主

佢真係太天真,覺得佢小朋友無人能及

水晶宮

xela 發表於 18-6-2 13:47
同先睇佢個訪問,完全係無plan B。記者問佢下一步會做乜,佢答唔知。其他記者都好好心,提佢可以叩門,但係 ...

唔想叩!暈

公爵府

xela 發表於 18-6-2 13:47
同先睇佢個訪問,完全係無plan B。記者問佢下一步會做乜,佢答唔知。其他記者都好好心,提佢可以叩門,但係 ...

吓?唔係化?呢啲唔係天真,係「無知」。如果佢五年後抱著咁嘅態度去填中學志願,咁就真係...
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

總係有好多流言,傳黎傳去又總有人信
1. 唔填甲23會快d跳去乙部
2. 填三間就一定要俾是但一間你
3. 你唔填晒,有機會派你去好遠嘅學校,大嶼山都有份
4. 有人乙一入唔到,但有人乙二入到,因後者隨機號碼較好
5. 已有私校offer會派得較差

水晶宮

回覆 xela 的帖子

自找的, 與人無尤

伯爵府

Charlotte_mom 發表於 18-6-2 14:07
總係有好多流言,傳黎傳去又總有人信
1. 唔填甲23會快d跳去乙部
2. 填三間就一 ...

我當年都係好似呢位太太咁,自殺式填表填咗三間,又真係俾我中咗首志願地區名校。還是運氣多於一切 吧。

大宅

回覆樓主

下?我嗰陣只係填左5間,因為對我嚟講填曬幾十間都係唔想入嘅,倒不如唔填,反正派邊間都係一樣差ga la。但我有做叩門準備,冇佢咁淡定

侯爵府

黃二少奶 發表於 18-6-2 14:03
點可能有人咁填表,簡直係自殺喎,而且冇100%叩門野點都要預備,佢咁玩真係
...

其實有d家長真係咩study 都冇做架。

子爵府

唔好灰心,加油
不要為明天憂慮,因為明天自有明天的憂慮。一天的難處一天當就夠了

子爵府

OforOsaka 發表於 18-6-2 14:00

Btw, 我表姐個女入左伊斯蘭、情況冇想象中差、同老師同學相處開心 ...

有選擇當然唔會入喇

講出來真係比人岐視比人笑架
不要為明天憂慮,因為明天自有明天的憂慮。一天的難處一天當就夠了

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主

大宅

希望你叩到心儀學校

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

Btw, 我表姐個女入左伊斯蘭、情況冇想象中差、同老師同學相處開心 ...

咁宗教堂讀可蘭經?

大宅

回覆樓主

見到佢咁,其實都戥佢傷心,佢個樣係真係六神無主,冷靜唔到咁。或者佢一心諗住點都派到一間。個遊戲唔易玩

男爵府

回覆樓主:

佢小朋友真係慘。。有對咩都吾理,吾識既父母

珍珠宮

有人講伊斯蘭唔差,英文好,係啲人頑皮,多阿星,佢地好多時派到英中

首頁
12345...12

尾頁

跳至