跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇家長可以分享呢間學校係點?謝謝

別墅

Kayleypoon 發表於 18-6-2 19:08

多不多誇境學生?

男爵府

畀面勳章

alexli13 發表於 18-6-2 21:35
多不多誇境學生?

跨境生每年每間都幾多下,但同時亦有好多憂秀家長。例如有日本人、台灣、馬來西亞人入讀。

現時d跨境生,系每一級d學生成積頭10名內果d,幾乎都是跨境生,因為佢地好認真、一刻都不鬆懈心理,所以學業好憂秀。

申利,我有倆個小朋友讀緊,今年9月升小六。

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

蔡小已經穩定好多
我見閃避球打到出境外
昨日出了台東
我親戚就讀中感覺良好

大宅

回覆樓主

謝謝分享
宜家放心左,問左幾個朋友都話其實呢間學校唔差的。

洋房

Kayleypoon 發表於 18-6-2 19:08

我小朋友讀緊小一,見佢讀得都開心,我見低年級唔多跨境生,高年級就多d,感覺覺得會慢慢少跨境生,校長好有愛心同好有心想學校愈黎愈好,又有好多唔同新奇類別外課參加!我諗蔡小係全大埔只有佢冇小賣部,學校注重學生健康!

大宅

回覆 -魅影- 的帖子

賽小也無小賣部的

民房

回覆樓主:

阿仔讀緊小一,都係讀得好開心。見到學校用好多方法去鼓勵學生,在學述方面都有用心,提供唔同方法幫同學在語文上打好底。老師有愛心,見到啲同學仔都乖巧有禮貌。
有好多不同種類的課外活動,亦有機會參加下比賽或表演,阿仔今年就試咗幾個不同類型的課外活動。
講真,在北區、大埔,間間都有跨境生。我初初都好擔心,唔鍾意,但接觸過就真係冇咩問題,本地生或跨境生都無咩分別,阿仔果班考第一的就是跨境生。

首頁

尾頁

跳至