親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

減齡達人勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章

我阿媽想去美國探親戚,自己簽左2次證,見領事都唔批。
聽講報團會易啲批?流程係點架?
希望有人解答到我啦。thank you!

子爵府

回覆樓主:

知唔知果2次因乜reject?
要報左團有晒單據攞去申請簽証,但唔保證一定批。
另外未有簽証,旅行社未必接受報團。

侯爵府

tartlau 發表於 18-6-2 23:28
我阿媽想去美國探親戚,自己簽左2次證,見領事都唔批。
聽講報團會易啲批?流程係點架?
希望有人解答到我 ...

報團也是自己去申請架,冇分別,什麼原因被拒?正常老人家會批架

大宅

減齡達人勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章

回覆 cfs 的帖子

咁樣, 我都無咩信心,佢利用報團可以成功獲批..睇返張feed back話, "未能證明擁有逼使你在停留在美國後會返回你原居國的聯繫。"即係要證明過去美國係會返返來香港,唔係永久逗留,唔肯返..

Hello, 希望大家多多指教,齊齊分享~
Nice to meet you! ^^

大宅

回覆 candysandy 的帖子

睇返張feed back話, "未能證明擁有逼使你在停留在美國後會返回你原居國的聯繫。"即係要證明過去美國係會返返來香港,唔係永久逗留,唔肯返..

大宅

tartlau 發表於 18-6-4 08:57

睇返張feed back話, "未能證明擁有逼使你在停留在美國後會返回你原居國的聯繫。" ...

應該係怕佢一個人去會越期逗留唔番香港,因為網上填表時係會問幾時去同幾時番。佢同行有無其他人一齊去?

大宅

tartlau 發表於 18-6-4 08:57

睇返張feed back話, "未能證明擁有逼使你在停留在美國後會返回你原居國的聯繫。" ...

無。係呀,都估係呢個原因。
咁,都好難再申請到批。

首頁

尾頁

跳至