夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我老公個樣生得老積
我十幾歲時老公個樣似足30幾
到我廿多歲老公個樣都似30幾
但而家成三十幾歲人老公個樣依然30幾
開始擔心有人會話
乜你個樣仲老過你老公架
唔知大家有無同感

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

無擔心...
因為我老公個樣一向都係偏細...

以前我未生,都仲ok...
而家生左,真係老左,一齊果陣,個樣真係大佢一,兩年.... 遲d如果再生多個,唔知點算...

大宅

都有架,始終女人比較易老嘛,所以我咪用晒所有方法令佢肥囉,不過最慘係都唔多見佢肥,反而大隻咗,真係唔公平呀

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁我又冇擔心過呢個問題,
因為十幾年前同佢一齊,
小朋友叫我做姐姐,叫佢做叔叔!
點知十幾年後,
我都仲有小朋友叫我做姐姐!
我反而有唔好意思!
個女都十三餐咯!
我估個小朋友都係求其叫多!

男爵府

哈哈! ying媽, 我又係咁. 點知有排佢俾我谷肥左, 依家又係度減, 唔公平, 佢減肥的速度好快, d肚腩好快唔見晒.

原帖由 ying媽 於 09-3-28 09:16 發表
都有架,始終女人比較易老嘛,所以我咪用晒所有方法令佢肥囉,不過最慘係都唔多見佢肥,反而大隻咗,真係唔公平呀

洋房

哈哈~
我老公個樣又係好細個架~
我岩岩生完個時我個樣勁殘, 佢個排公司又要佢考d 試, 佢背住個書包黎睇我,
我幾驚d人問我我細佬咁好黎探我~
其實佢地都估係唔係我先生咋~哎!
唔通今次生bb 要帶埋d 化妝品!?

男爵府

暫時都未擔心, 因為我個樣比較細, 佢個樣都唔算大, 不過仲係好明顯佢大個我, 雖然佢只係大我二年, 但樣貌都相差有七八年架.

大宅

都有小小架,我老公個樣係篇細架,而家都仲ok,不過遲d都好難講,最怕d人係係你面後講麻,所以呢,做女人點都要keep住自己,美麗係我地既終生事業,大家努力~

男爵府

我同老公係同學離既,所以同年,佢4月,我10月。

唔知女人生得細粒會否睇落較後生呢?

我生得較細粒,亦較注重外貌及衣著,就算駝住BB時都係一樣,而老公因工作性質關係,佢要返shift既,所以個樣較老。

不過大多數男人都係較襟睇D,好似岩岩做完果套學警咁,苗橋偉都好襟老吖,佢都成5到快尾啦!

珍珠宮

好媽媽勳章

完全唔擔心 ,,
因為佢個樣不嬲都生得唔後生 ,,

我16歲識佢果陣佢 , 我以為佢廿幾歲 ,
原來得17歲 ,,
我d 朋友以為佢接近30歲 ,
其實果陣都係得18,9歲 ,
我阿媽初初見佢都以為佢26,7歲 ,,

到而家d人都覺得佢似27,8歲 ,,
但我就仍然有人估我得19,20歲(我而家22歲)

子爵府

無阿,我不想像我父母,爸爸只比媽媽大幾歲,爸爸英俊又襟老。媽媽生得惡又從不好打扮。
有路過的人竟對媽媽說:“你個兒子呢?今天他怎麼沒來?”把爸爸當成媽媽的兒子。

我也不好打扮。又不原意被視作老公的阿媽。又不想老公的身體變形。所以自己早就想辦法避免會遇上這些煩惱的。

男爵府

我朋友個老公一睇落去就已經細果佢架, 事實上都係細幾年...

我friend話既然事實同眼見都係一樣. 決定豁出去, 想點扮就點扮...(因為我fd佢like d mature既打扮, 反而佢老公就好young, 好似d剛廿歲既 o靚仔咁...)

子爵府

我唔驚~

c6大我12年有排都老唔過佢喇~
不過佢個樣都唔係好老,細3-4年都有ga (俾佢知道實 )

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

暫時都未..唔知10年8年後會唔會呢 不過我老公個樣本身都比較老成...佢又大我幾年..所以我諗點都唔會有一日..我個樣老過佢掛

水晶宮

外表方面...我有絕對自信好過巨...
少奶奶的身份,丫頭的命...

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 ndw 於 09-3-28 14:26 發表
無阿,我不想像我父母,爸爸只比媽媽大幾歲,爸爸英俊又襟老。媽媽生得惡又從不好打扮。
有路過的人竟對媽媽說:“你個兒子呢?今天他怎麼沒來?”把爸爸當成媽媽的兒子。

我也不好打扮。又不原意被視作老公的阿媽。又不想老公 ...

講起兩公婆似兩母子,
我真係試過認錯!
有次我6299同朋友去旅行,
我睇相見到佢朋友,
仲話:呢個仔咁孝順,陪呀媽去旅行!
跟住笑到我99 C,
佢話:咩呀媽呀?人地兩公婆黎架!

子爵府

同齡夫婦可能會担心D,始終女人老得快,我有個舊同事;佢同HB同年,之前睇都OK,但生完個女之後,有一次喺街見到佢兩公婆,我個舊同事真係好似拖個"口靚"仔出街咁,可能我舊同事有脫髮問題(前額好希疏),身形又肥咗,皮膚又差咗,睇落去真係老過佢老公十年八年,真可憐!

複式洋房

原帖由 54heima 於 09-3-28 18:59 發表
外表方面...我有絕對自信好過巨...

妳個bb實在太得意了,請問似邊個外表多呀?哈哈~~

伯爵府

好媽媽勳章

而家仲未擔心,
老公個樣生得老積,
又唔注重外表,
以前有人以為佢大我10幾年,
而家可能距離近左,
但佢個樣依然大過我.

我都有諗過呢個問題,
結論係女人都係要keep下好d,
始終男人襟老d.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 loklok0104 於 09-3-28 05:20 發表
我同老公係同學離既,所以同年,佢4月,我10月。

唔知女人生得細粒會否睇落較後生呢?

我生得較細粒,亦較注重外貌及衣著,就算駝住BB時都係一樣,而老公因工作性質關係,佢要返shift既,所以個樣較老。

不過大多數男人都係較襟睇D,好似岩 ...

苗生得51 ja wor...

首頁

尾頁

跳至