自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

mugtaitai 發表於 19-1-22 17:46
我以前住西雅圖時係掉番轉,西雅圖冇溫哥華咁多中國食物,我成日上去買餸
...

甘你想食中國野就Richmond係多好多

別墅

luckybaby2011 發表於 19-1-19 12:52
表妹一家都過到
中國人好多親戚喎⋯⋯我覺得無咁簡單
其實我唔明白啵 正途的話 要搵個數字都唔少 如果想申請全家

真係搵到咁多?定有d途徑我地香港人唔識?

別墅

daisy17772 發表於 19-1-18 23:16
HK heavily relies on financial and tourism industry, goods are mostly imported, commodities purchas ...

Thank you so much for your prompt reply! Is it possible for me (now in HK) to find a job in Toronto before I go? Then I can apply a working permit for stay in Canada.

別墅

zilong 發表於 19-1-23 21:50
Thank you so much for your prompt reply! Is it possible for me (now in HK) to find a job in Toront ...

我覺得,唔係唔得,但比較難。除非你嘅技能係當地真係好缺乏,或者你CV 特別出色。如果唔係僱主通常prefer係本地請人。

當年我老公過黎之前都試過oversea 搵工,但最尾都冇回音。過到黎都要用一年時間先搵到工。

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

luvkaka 發表於 18-6-4 17:29
咁又唔好咁講, 西温果D同胞好有教養, 仲知書識禮過D香港人.

同埋想當年, D外國人都係覺得我地香港人係"蝗 ...

好中肯

子爵府

maynjune 發表於 18-6-11 11:19
係囉⋯⋯其實香港人明明都係中國人的一種。
唔明白d 香港人硬係要將自己同中國人分開, 將自己 ...

我相信其實咁憎恨中國人的原因之一,係那些人接受不到同胞飛黃騰達了,有錢了,而那些人由自卑昇華到自大,自覺高人一等,眼紅別人,以致不斷揶揄同胞。

民房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

別墅

睇回復 發現香港真系有好多白痴

別墅

puzzledmama 發表於 19-1-23 23:37
我相信其實咁憎恨中國人的原因之一,係那些人接受不到同胞飛黃騰達了,有錢了,而那些人由自卑昇華到自大 ...

bingo!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

真係咁容易可以搞到去移民,就唔會咁多人喺度嘈啦。

首頁

尾頁

跳至