自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

幫家姐問,佢返工冇時間搵料,7,8月既堂要報既報哂,想睇下有冇D淨係玩一日半日既活動可以join來玩下唔使比人縛住個schedule,因為可能遲下帶佢出去避暑
活動最好係輕鬆為主,比佢hea下識下小朋友就得
小朋友而家5歲,唔係好想報YMCA或者明愛個類活動,有咩好介紹?

複式洋房

tristyma 發表於 18-6-4 18:01
幫家姐問,佢返工冇時間搵料,7,8月既堂要報既報哂,想睇下有冇D淨係玩一日半日既活動可以join來玩下唔使比人縛住個...

仔仔定囡囡?
有d手工班都係一兩日咁,但未必岩男仔玩

子爵府

saufongng 發表於 18-6-4 18:33
仔仔定囡囡?
有d手工班都係一兩日咁,但未必岩男仔玩
男仔來,不過佢咩都會試下,無話咩唔玩既

大宅

畀面勳章

早兩日見到大樹先生之家係facebook出post好似有暑期活動,我個女太大唔岩玩啦,細兩年可能都會帶佢去,JM可以去睇下

大宅

15週年勳章 親子王國15週年勳章

water_monster 發表於 18-6-4 18:51
早兩日見到大樹先生之家係facebook出post好似有暑期活動,我個女太大唔岩玩啦,細兩年可能都會帶佢去,JM可 ...
個間唔係波波池+餐廳? 之前有朋友去過好似都唔錯

男爵府

tristyma 發表於 18-6-4 18:01
幫家姐問,佢返工冇時間搵料,7,8月既堂要報既報哂,想睇下有冇D淨係玩一日半日既活動可以join來玩下唔使比人縛住個...

你想要邊區?我見馬鞍山有個機構嘅暑期活動係一兩日玩一樣嘢,同有親子班

子爵府

Caleung 發表於 18-6-4 20:41
你想要邊區?我見馬鞍山有個機構嘅暑期活動係一兩日玩一樣嘢,同有親子班
...
馬鞍山有點遠,我想搵返九龍區附近,過海都OK,thanks~

子爵府

water_monster 發表於 18-6-4 18:51
早兩日見到大樹先生之家係facebook出post好似有暑期活動,我個女太大唔岩玩啦,細兩年可能都會帶佢去,JM可 ...
呢個幾好喎,要提早報名?
係咪以前成日聽人講間野好受媽媽歡迎爆哂位個間?
我諗Lego同魔術佢都有興趣,mark底左先!

洋房

helen02 發表於 18-6-4 19:47
個間唔係波波池+餐廳? 之前有朋友去過好似都唔錯

上次睇電視好似新聞透視有介紹過, 唔止波波池, 好似見到有小朋友玩泥沙池同室內遊樂場咁上下, 有機會都想去下
但呢間野平日中午開唔開? 等我大仔考完試應該會去
另外有無人去過知唔知環境及衛生如何?

子爵府

fioaner 發表於 18-6-5 10:33
上次睇電視好似新聞透視有介紹過, 唔止波波池, 好似見到有小朋友玩泥沙池同室內遊樂場咁上下, 有機會都想 ...

我未去過啊,不過聽其他家長講好似有年齡限制定點,岩先睇左佢暑假個活動節目表唔錯,有lego﹑魔術﹑瑜伽﹑足球同埋甜品班,但應該同佢個泥沙池同室內遊樂場無咩關係斷估應該唔會係個波波池入邊砌lego同做瑜伽

大宅

唔嫌辛苦可以去join UNICEF既活動啊

大宅

睇錯以為15歲,無野啦,玩UNICEF至少要上中學先得

大宅

樓主個小朋友有冇學音樂 / 諗住學音樂?
如果未知學咩好,或者想等開學之後先算,都可以帶佢去睇下音樂表演之類,睇下佢有冇興趣

大宅

再唔係就帶佢睇下兒童話劇或者繪本班個類,好多都係兩﹑三個鐘既導賞活動

wcpcelia    發表於 18-6-8 16:31

洋房

tristyma 發表於 18-6-5 17:49
我未去過啊,不過聽其他家長講好似有年齡限制定點,岩先睇左佢暑假個活動節目表唔錯,有lego﹑魔術﹑瑜伽﹑ ...

有無咁多野玩呀? 我以前去過台灣Babyboss 又係好多野玩
不過我都好怕join 成個暑假上十幾堂的興趣班, 通常實去唔足蝕比佢地的, 所以而家佢地有每次上1-2日之後又玩第d 既, 小朋友會比較有新鮮感.

大樹先生d暑期活動班有無話幾時開始報名?

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

海洋公園steam暑期學堂

公爵府

回覆樓主:

check小月老師的"身體遊樂場"吖

子爵府

sangria 發表於 18-6-5 19:17
check小月老師的"身體遊樂場"吖
剛剛check左,幾有趣,可惜時間未必夾到,如果下年仲有會試下

公爵府

tristyma 發表於 18-6-6 11:26
剛剛check左,幾有趣,可惜時間未必夾到,如果下年仲有會試下

我時間都唔啱但一路有留意。佢間中有d一堂半堂出街玩的。都可以 join

子爵府

fioaner 發表於 18-6-5 18:34
有無咁多野玩呀? 我以前去過台灣Babyboss 又係好多野玩
不過我都好怕join 成個暑假上十幾堂的興趣班, 通常 ...
我就咁睇佢時間表係一日請一個導師上一堂咁,一星期有5個唔同既活動比你揀咁,一堂一堂上唔使煩,唔怕miss堂

首頁
12345...7

尾頁

跳至