興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

想買機 華為Mate 10定 P20 好啲?
Mate 10可以插 SD card 好吸引
P20 就新啲但唔可以插SD card

子爵府

doraemonking 發表於 18-6-4 21:21
想買機 華為Mate 10定 P20 好啲?
Mate 10可以插 SD card 好吸引
P20 就新啲但唔可以插SD card

追求影相就P20, 因質素比Mate 10有所提升, 追求價錢便宜Mate10

大宅

baby668 發表於 18-6-5 11:11
追求影相就P20, 因質素比Mate 10有所提升, 追求價錢便宜Mate10

哈哈 我兩樣都追求, 但P20 冇得加插SD CARD 係我一個考慮原因。
其實我唔知Mate 10, P20 鏡頭差幾遠

大宅

baby668 發表於 18-6-5 11:11

如果P10 plus 呢

子爵府

doraemonking 發表於 18-6-5 13:38
如果P10 plus 呢

p10用emmc內存, 唔係用ufs, 連大陸人 都唔敢買, 你敢買?

大宅

baby668 發表於 18-6-5 18:39
p10用emmc內存, 唔係用ufs, 連大陸人 都唔敢買, 你敢買?

唔好意思,想問其實國內水貨機同港版機主要有咩分別? 水貨機會唔會得簡體字或有啲apps 裝唔到

子爵府

doraemonking 發表於 18-6-6 00:34
唔好意思,想問其實國內水貨機同港版機主要有咩分別? 水貨機會唔會得簡體字或有啲apps 裝唔到
...

因為大陸封殺google, 國內版係裝google play store係比較麻煩, 同埋whatsapp係要用google push, 好多人貪便宜買國內版 都會有whatsapp delay或收唔到嘅情況

大宅

baby668 發表於 18-6-6 11:16
因為大陸封殺google, 國內版係裝google play store係比較麻煩, 同埋whatsapp係要用google push, 好多人 ...

噢 咁唔買國內版比較好。
其實我有未用過華為 我見討論區好多人問setting 問題(emoji)

Mate 11 唔知幾時出 都未見有發佈, 我諗我部手機條命冇咁長等唔到

子爵府

doraemonking 發表於 18-6-6 11:32
噢 咁唔買國內版比較好。
其實我有用過華為 我見討論區好多人問setting 問題(emoji)

咁係cheap cheap哋買部P20玩, 見過最平4480, 不過講真要我用四千五蚊買部國產機,我就真係接受唔到囉, 如果飛國產不可 ,可以等小米八,香港版出

自問對國產機無乜好感,雖然華為的而且確影相靚 ,但係為咗用得放心,仍然只會選擇韓國或者台灣手機

禁止訪問

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

p20係幾靚,影相好快

大宅

畀面勳章

回覆 doraemonking 的帖子

上次我問Mate10又話吾插得咭?究竟得定吾定?如果得我都会買!
人在做, 天在看

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 加油 的帖子

Mate 10 可以插SD card, Mate 10pro 唔可以插 SD card_

大宅

畀面勳章

VMKS 發表於 18-6-13 11:12
回覆 加油 的帖子

Mate 10 可以插SD card, Mate 10pro 唔可以插 SD card_

thanks
人在做, 天在看

首頁

尾頁

跳至